Milyen sövénynyírót érdemes vásárolni? (X)

Magassági, egyoldalas vagy kétoldalas? Cikkünkben utánajártunk annak, hogy sövénynyíró vásárlása során milyen szempontokat kell feltétlenül figyelembe venni. Az ideális változat garantáltan hosszú éveken át megállja a helyét, és minden helyzetben jól teljesít. Érdemes gondolni az alábbi szempontokra a választás során.

Milyen változatai lehetnek a sövénynyíróknak? Három fő típusa lehet a sövénynyíróknak: magassági, kétoldalas és egyoldalas. Minden esetben olyan változat mellett érdemes dönteni, mely tökéletesen megfelel az igényeknek. A Husqvarna sövénynyírói között kizárólag olyan változatok találhatóak, melyek minden fontos szempontnak megfelelnek. Érdemes megnézni a kínálatot.

Magassági, egyoldalas, kétoldalas mi a különbség a három változat között?

A kétoldalas sövénynyíró kiváló választás a formára nyíráshoz, és a mellmagasságig érő sövényhez tökéletes. Fontos, hogy állítható hátsó markolattal rendelkezzen, mely hozzájárul a jobb ergonómiához és növeli a rugalmasságot. Az egyoldalas sövénynyírók már nagyobb területekhez is bátran használhatóak. Egyenes szakaszokhoz lettek tervezve.

A magassági sövénynyírók rendkívül sokoldalúak, hiszen magas és alacsony sövényekhez, illetve aljnövényzethez is használhatóak. A magassági sövénynyíró esetében nincs szükség létrára, továbbá gyors munkavégzést garantálnak ezek a gépek.

Szinte rezgésmentes és emellett csendes az akkumulátoros sövénynyíró

Érdemes akkumulátoros sövénynyírót választani, mely szinte rezgésmentes és emellett csendes is. Ezeknek a termékeknek a feltöltéséhez általában 3050 percre van szükség, nem igényel hosszú időt. Plusz akkumulátor használata esetén pedig teljes napok végigdolgozhatóak egyetlen töltéssel.

Az akkumulátoros sövénynyírók tökéletesen alkalmasak olyan helyszíneken történő munkálatokhoz, melyek esetében nem lehet magas a zajszint. Minden helyzetben tökéletes választásnak bizonyulnak ezek a változatok.

Csökkenthetőek a környezetre gyakorolt negatív hatások

A sövénynyíró kiválasztása során mindenképpen meg kell győződni arról, hogy az adott gép rendelkezik-e hatékony rezgéscsillapító rendszerrel. Ugyanis ez rendkívül fontos a kényelmes és hatékony használathoz. Továbbá érdemes olyan változat mellett dönteni, mely kibocsátásszabályozó rendszerrel van ellátva. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően csökkenthetőek a környezetre gyakorolt negatív hatások.

Mindemellett az ergonómiai kialakítást, a súlyt, a vágórúd hosszúságát és a manőverezhetőséget egyaránt figyelembe kell venni az ideális változat kiválasztása során. Továbbá rendkívül fontos a könnyű kezelhetőség a munkavégzés során. Érdemes olyan típus mellett dönteni, mely tökéletesen megfelel a cikkben említett szempontoknak, hiszen így garantált, hogy hosszú éveken át megállja a helyét, és kiváló teljesítményt nyújt minden helyzetben.