Fekete nap az M5-ös autópályán: 10 autó ment egymásba, egy halálos áldozat, többen megsérültek

Egy ember meghalt, többen megsérültek az M5-s autópályán péntek este történt balesetben közölte a rendőrség a honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kakucs térségében közlekedett személygépkocsijával egy 59 éves budapesti férfi, amikor egy, a leállósávban álló személyautónak ütközött. A mentősök hiába küzdöttek a férfi életéért, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az álló járműben utazók közül hárman könnyebb, illetve súlyos sérülést szenvedtek, őket a mentősök kórházba vitték – olvasható a rendőrségi közleményben.

Balesetinfo portál szerint a balesetet szenvedő ML Mercedes Szeged felől tartott Budapestre, amikor megálltak a leállósávban, mert az egyik utas könnyebbíteni akart magán. A felnőtt és egy gyermek vészvillogó és járó motor mellett szálltak ki az autóból emiatt, ekkor azonban egy francia felségjelzésű Ford C-Max fékezés nélkül beléjük hajtott. Az autóban ülő férfi nem volt bekötve.

A Mercedes terepjáróban három felnőtt és két gyermek utazott, a három és öt éves kislányok közül az egyiket, valamint az édesanyját kórházba vitték.

Korábban még két baleset is történt az autópályán rendkívül rövid időn belül. Az egyik esetében három vendégmunkásokat szállító autó tartott Szeged felé, amikor összeütköztek. Még vége sem volt a helyszínelésnek,

a feltorlódott, több kilométeres sorban újabb öt autó ütközött össze.

Ez még nagyobb torlódást generált a sztrádán. A nyolc autóban összesen mintegy harminc személy ült, köztük gyerekek is, de személyi sérülés egyik esetben sem történt. Ezután történt a fent már említett, sajnos halállal végződött baleset.