Húsvétra ismét jön a hideg, hajnali fagyok lehetnek

Az előrejelzések többsége alapján erős lehűlés várható húsvétra: nagypéntekhez képest 810 Celsius-fokkal eshet vissza a hőmérséklet közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: a hét további részében egészen péntekig anticiklon alakítja az időjárást: egyre melegebb, száraz levegő érkezik az ország fölé. Csütörtökön és pénteken így már nagy területen alakulhat 20 fok felett a csúcshőmérséklet és átmenetileg az éjszakai fagyok is megszűnnek. Szegeden mindeközben 22 fokig emelkedhet a maximum csütörtökön.

Nagypénteken viszont hidegfront vonul át Magyarország felett, így többfelé is előfordulhat eső, zápor, de csak kisebb mennyiségű csapadék valószínű. A frontot követően szombattól északnyugati, északi széllel jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, s ennek hatására húsvétvasárnapra a péntekihez képest nagyjából 810 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Szombaton és vasárnap nagy területen erős lesz a szél is,

húsvéthétfőtől pedig a hajnali fagyok is visszatérhetnek.

Szegedre 12–13 fokot jósol az Időkép vasárnapra és hétfőre, a minimum 2–3 fok körül lehet ekkor. A záporok mellett néhol jégdara-zápor, továbbá esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat írta a meteorológiai szolgálat.

Forrás: időkép.hu