Toroczkai szerint ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak

Ádáz és nagyon kemény ellenzéke lesz a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak, ha olyan lépéseket tesz, amelyek ártanak Magyarországnak mondta a mozgalom elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Toroczkai László szerint elképesztő elhallgatás és cenzúra övezte a párt kampányát, példaként megemlítette, hogy a Facebook törölte az oldalukat, sőt kibertámadás érte a honlapjukat. Tehát sorolhatnám, hogy milyen módon próbálták megakadályozni, hogy parlamentbe kerüljünk tette hozzá. A politikus rendkívül fontosnak tartja, hogy a megszerzett hét mandátumuknak köszönhetően sikerült parlamenti frakciót alakítaniuk és bekerülhetnek a bizottságokba. Így hasonló méretű lesz a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciója, mint például a Jobbiké hívta fel a figyelmet.

Mi egy egészen újfajta párt vagyunk és új színt viszünk majd azt gondolom az Országgyűlés munkájába; szerintem óriási szükség volt már végre egy olyan pártra, amely nem úgy működik, mint akár a Fidesz, akár ezek a balliberális pártok fogalmazott Toroczkai László. Szerinte a balliberális pártok úgy működnek, hogy bármilyen javaslat érkezik egy másik párttól, azt lesöprik az asztalról. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy Magyarországnak jobb legyen, ezért

ami jó javaslat a magyarok és az ország számára, azt elképzelhető, hogy támogatni fogják a Mi Hazánk képviselői is.

Toroczkai László szerint azért alapították a pártot, mert úgy látták, hogy szükség van egy harmadik erőre a parlamentben, de ez azt is jelenti, hogy lehetnek olyan ügyek, amelyekben együtt szavaznak a kormány-, illetve az ellenzéki pártokkal. A politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, nagyon jó volna, ha lennének olyan törvényjavaslatok, amelyeket akár egységesen megszavaznának a parlamenti pártok.

Az a színház, ami nagyon sokszor már teljesen méltatlan a nemzet templomához, a világ legszebb Parlamentjéhez (...), ez a fajta politizálás biztos, hogy távol áll tőlem és távol fog állni a Mi Hazánk Mozgalomtól. Mi szeretnénk tényleg komolyan venni azt, hogy ilyen óriási felhatalmazással hiszen egy nagyon magas választási részvétel tükrében tudtunk nagyon simán bejutni a parlamentbe fogalmazott Toroczkai László.