Orbán ilyen orbitális csalást még nem látott az ellenzék részéről, mondta a Kossuth Rádióban reggel

Óriási választási csalásnak nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, ahogy az ellenzék a polgárok adatait kezeli a kampányban. Szerinte gyermekvédelmi népszavazáson a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

Emberek százezreinek szerzik meg törvénytelen módon az adatait, majd utána erre politikai üzeneteket küldenek anélkül, hogy az emberek ehhez hozzájárultak volna. Ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ez egy súlyos ügy

értékelt. Hozzátette, stiklik elő szoktak fordulni, de ilyen csalást még nem látott. Azt mondta, lesz a jogászoknak bőségesen dolguk a választás után; ez egy orbitális választási csalás, egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni. Ki rendelkezik a rólam szóló információkkal, ki gyűjtötte össze, hogy szedte össze, ki adta oda, ki adott erre engedélyt, hová vitték, kivitték külföldre, onnan küldték vissza? sorolta a felvetődő kérdéseket a miniszterelnök.

A háború ráborult a kampányra, a választás legfőbb tétjévé a béke és a háború kérdése vált

fogalmazott. Az emberek békét akarnak, a nemzeti oldal a béke garanciája, a baloldal azonban kockázatot jelent a békénkre és a biztonságunkra mondta. A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország még meg tudja védeni gyermekeit, gátat tud vetni a genderőrületnek, ha egy népszavazással világossá tesszük azt az egyszerű állítást, hogy az apa férfi, az anya nő, és a gyermekeinket pedig hagyják békén. Így meg tudjuk védeni gyermekeinket és a szülők jogát is a gyermekek szexuális felvilágosítására - közölte Orbán Viktor, aki ezt sokkal fontosabb ügynek nevezte, mint aminek most, a háború árnyékában látszik.

Ez a háború nem a mi háborúnk, itt mi nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk,

a gazdaság működése vagy nem működése itt a kérdés hangsúlyozta Orbán. Hozzátette: elítéljük az orosz támadást, de nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy közben tönkre tesszük saját magunkat. A kormányfő arról beszélt, hogy megértéssel kell fogadnunk az ukrán elnök erőfeszítéseit, hiszen bajban van a hazája. Ő végül is az ukrán érdekeket nézi és a saját hazáján próbál segíteni tette hozzá Orbán Viktor.

Elmondta, a vita a magyar baloldallal van, amelyik szót akar fogadni az ukrán elnöknek. Orbán Viktor képtelen javaslatnak nevezte, hogy az olcsó orosz gázt drága amerikaira cseréljük.