Terheléses támadás érte a Telex, a 444 és a Momentum oldalát is

Terheléses támadás – más néven DDOS – érte a Telex szervereit csütörtökön a kora délutáni órákban. Erről mi is készítettünk képernyőmentést, amint az oldal nem töltött be. Nem csak a Telex volt azonban az egyetlen célpont.

A lap azt írja, hogy délután negyed kettő körül, majd ezután is több alkalommal a szokásos terhelés nagyjából 20-szorosa érkezett a Telex szervereire. Az ismeretlenek megpróbálták a címlapot is túlterhelni. A hírportál informatikusai mostanra végül elhárították a fennakadásokat.

Nem a Telex volt azonban az egyetlen áldozat. Mint írják, ezzel szinte egy időben a 444.hu-szervereit is támadás érte, és a momentum.hu sem volt elérhető. Mindez az után történt, hogy kiszivárgott: Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsáknyi kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak. Ez persze nem jelent ok-okozati összefüggést.

Hétfőn Anonymous-támadás ért nagy számú kormányközeli hírportált is, ennek oka az volt a szervezet szerint, hogy „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”. A feltört oldalakra így kormánykritikus tartalmak kerültek fel, amelyben többek között megmutatták, hogy a Fideszről szinte soha semmi kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest.

Azután szerdán írtuk meg, hogy a Fidesz honlapját is támadás érte a párt szerint. Megjegyezték ekkor, hogy a baloldal tényleg minden eszközt bevet, hogy elhallgattassa a béke és biztonság mellett kiálló véleményeket.

Fotó: Szegeder