Az Anonymous meghackelt pár kormányközeli hírportált, Varga Judit kikelt magából

A Telex vette észre, hogy hétfőn reggel jó pár kormányközeli újságot meghackeltek. Az akciót valószínűleg az Anonymous hajtotta végre, akik vasárnap jelezték, hogy valamire készülnek, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”. Varga Judit igazságügyi miniszter már egyenesen baloldali hackerekről ír.

A feltört oldalakra így kormánykritikus tartalmak kerültek fel, amelyben többek között megmutatták, hogy a Fideszről szinte soha semmi kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest. Az oldalak feltörése miatt több bejelentést, feljelentést is tettek hétfőn: Tényi István a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult. Hétfőn reggel többek között átváltozott

  • a Nemzeti Sport,
  • a Metropol,
  • a Figyelő,
  • a Szabad föld,
  • a 888.hu,
  • a Mandiner
  • és több megyei lap címlapja is.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propagandamédia!”

– ez a szöveg jelent meg a címlapokon.

Volt, hogy egyes lapoknál csak egyszerűen elérhetetlenné vált az oldal. Vélhetően itt is arról az akcióról lehet szó, amelyet az Anonymous nemzetközi hackercsoport hajthatott végre, mert az oldalak alján erre utaló szöveg van. Mint a Telex megjegyzi, az Anonymous az RTL szerint már vasárnap jelezte, hogy akcióra készül, mert azt írták, hogy az ukrajnai orosz invázió ellenére

„a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán kelt ki a támadás miatt, egyenesen baloldali hackertámadásról beszélve. Mint írja:Felhívjuk az EBESZ figyelmét a baloldali hackertámadásra, ha esetleg elkerülné a figyelmüket! Megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság. Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média.

Ezután kérdőre vonja az EBESZ-t, a választások tisztaságát figyelő európai szervezetet a baloldali bűnözők miatt, majd egyenesen a kampányra tereli a szót és szavazásra buzdítja híveit: „Ez vár ránk, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án?

Portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása? A baloldal bűnözőket bérelt fel a kampányban?

Ez is benne lesz vajon az EBESZ-jelentésben? Úgy látszik, a »nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd«-ból eljutottunk a »ha nem vagy velünk, akkor elhallgattatunk« dogmáig. Április 3-án üzenjük meg mindenkinek, hogy minket nem lehet elhallgattatni!” – írta Varga Judit.

Forrás: Telex