Búvópatak néven folytatódik a pedagógussztrájk, térképet is készítenének a szakszervezetek

A továbbiakban a sztrájkot úgy szervezik majd meg, hogy minden napra mindig más megyében legyen néhány intézmény, ahol sztrájkolnak. Ezzel az a céljuk, hogy a kormány által láthatatlanná tenni kívánt sztrájkot a továbbiakban is a felszínen tartsák jelentette be Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Facebook-oldalukon.

Az akciót el is nevezték; „Fedőneve: Búvópatak”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a PSZ továbbá egy olyan oldalt hozott létre, ahol a sztrájkoló tanárok egy térkép segítségével tudják jelezni a csatlakozási szándékukat. A térképen előreláthatóan az is látható lesz, hogy hol terveznek sztrájkot a tanárok. Ez azért jó, mert kevesebb tanárnak kell részt vennie egyszerre a sztrájkban, mégis fenn tudják tartani.

Egy kérdőíven keresztül lehet jelentkezni az országtérképre, ahol előre látható lesz az, hol terveznek sztrájkot a tanárok – tette hozzá Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Hírklikknek. Egyébként már van egy térkép, amely a polgári elégedetlenkedő intézmények egy jó részét listázta, erről korábbi cikkünkben számoltunk be:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Március 16-tól jöhet a nagy pedagógussztrájk: íme a megyei polgári engedetlenkedők

A közoktatásban dolgozók ezekben a napokban szervezik március 16-tól kezdődő határozatlan idejű sztrájkjukat. A sztrájkot azért szervezzük, mert a közoktatás elhanyagolt állapotára adandó válaszokat nem halogathatja tovább a kormány. Azonban ennek volt előzménye is, mégpedig a váratlan sztrájktörvény miatt elindult polgári elégedetlenség-hullám, amely Szegeden is éreztette hatását. Összeszedtük, hogy a megyében mely intézmények vettek részt.