Motoros vezetéstechnikai tréning lesz május elején a szegedi repülőtéren

Ezerháromszáz motorosnak szerveznek ingyenes vezetéstechnikai tréninget a Moto Safety közlekedésbiztonsági rendezvénysorozaton tájékoztatta a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hétfőn az MTI-t.

A tavalyi három után idén már hat állomásra látogat el a HUMDA motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata. A résztvevők

  • a Pécs-Pogány repülőtéren április 15-én,
  • a mogyoródi Hungaroringen április 22-én,
  • a szegedi repülőtéren május 6-án,
  • a zsámbéki DrivingCamp vezetéstechnikai pályán június 24-én,
  • a máriapócsi RabócsiRingen július 16-án és
  • a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán augusztus 6-án

fejleszthetik képességeiket, szerezhetnek gyakorlatot éles helyzetekben, szakértő instruktorok segítségével írták. A motorosok közlekedésbiztonsága kiemelten fontos a HUMDA számára, az elsajátítható tudás pedig rendkívül hasznos a tavasztól újra két keréken közlekedőknek tették hozzá. A közlemény szerint négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egyórás elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók, akik egyebek mellett a szlalomozást, a vészfékezést, az akadályok és a vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják.

A pécsi, a szegedi, a máriapócsi és a zalaegerszegi helyszíneken 200 motoros vehet részt a képzésen, a Hungaroringen és a DrivingCamp pályáján pedig 250-250 jelentkezőt fogadnak ismertették. A jelentkezési lehetőség néhány héttel az egyes programok előtt nyílik majd meg a humda.hu oldalon, a részletekről szintén a honlapon, valamint az ügynökség közösségi felületein lehet majd tájékozódni. Az első tréningre várhatóan április 6-ától lehet majd jelentkezni.

Az esemény fővédnökét, Palkovics Lászlót, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztost idézve azt írták: a közúti balesetek több mint kilenctizedét emberi hiba okozza, ez a felkészültebb közlekedők révén jelentősen csökkenthető. Ezért is javaslom minden érintettnek, hogy jelentkezzen a HUMDA Moto Safety programjára emelte ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Tavaly három helyszínen, Mogyoródon, Zalaegerszegen és Máriapócson összesen 800 motorosnak szervezett a HUMDA sikeres vezetéstechnikai tréninget olvasható a közleményben.