Bayer szerint Márki-Zay ócska, piti szarjankó, Tarlós felsírt volna csecsemőként, ha róla álmodik

Mind Tarlós István egykori budapesti főpolgármester, mind Bayer Zsolt elemében volt, ami megszólalásaikat illeti. Mindketten Márki-Zay Péternek szóltak be; Bayer szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy ócska, piti szarjankó, míg Tarlós egy fideszes csoportgyűlésen mondta el, hog az arcára nézvey felsírt volna, ha róla álmodik.

Az óbudai Fidesz helyi szervezete tartott csoportgyűlést az egyik Duna-parti étteremben. A két vendéglátó Bús Balázs és dr. Gór Csaba volt, akik a 10. és a 4. budapesti egyéni választókörzet kormánypárti jelöltjei. A kampányrendezvényre Varga Mihály pénzügyminiszter mellett Tarlós István is meghívást kapott – számolt be róla a Blikk, amelyről videót is mellékeltek.

A rendezvényen a lap interjút készített vele, ahol többek között Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert sem kímélte. A csoportgyűlésen tartott stand-up műsorában a következőket mondta Márki-Zay Péterről:

„Akárhányszor az arcára nézek, az jut eszembe, hogy csecsemőként felsírtam volna, ha Márki-Zayról álmodom.

Tíz évig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe. Nem tudom, neki hogyan jutott eszébe, mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva” – fejtette ki. Az interjúban többek között hozzátette: „Azt gondolom, ha holnap lenne a választás, akkor a kormánypárt megnyerné, de az utolsó pillanatig nem vagyok ebben biztos”.

„Micsoda egy ócska, piti szarjankó! Egy kamasz srác odamegy, egy kritikus mondatot mond neki, és nekiáll ez a gané egy kamasz gyerekkel, hogy »magát átengedték az iskolában?«

Ez tényleg, annyira könyörög a pofonért, hú, de milyen jól esne. Na mindegy, szerintem nem lesz miniszterelnök” – ezt már Bayer Zsolt mondta a nem meglepően Bayer shownak nevezett műsorában közvetlenül azután, hogy bejátszott egy videót, amely szerint Márki-Zay Péter még a március 15. előtti hétvégén egy veszprémi utcafórumon beszólt egy fiatal srácnak. Egyébként Márki-Zay Pétert már egyszer megpofozták az egyik utcafórumán.

A 444.hu vette észre, hogy a srác azt kérdezte a vásárhelyi polgármestertől: „minden szava Orbánról szól, maguknak mi a programja?” Mire Márki-Zay visszakérdezett: „nem hallgatta meg, amikor a programomról beszéltem? Itt volt végig?” Majd miután azzal folytatta, hogy „akkor hiába beszél magának bárki, hát itt mondtam el a programot. Elnézést, önt átengedték az iskolában?”

Végül az Egységben Magyarországért sajtóosztálya jelezte a lapnak, hogy az általuk készített videón látszik, amint Márki-Zay Péter hosszabban is beszélgetett az őt számon kérő fiatallal, aki egyébként

a veszprémi Fidelitas aktivistája lehet,

legalábbis szerepel egy fidelitasos Facebook-fotón. Bayer Zsolt egyébként a Szegeden tanuló Nagy Blankának szólt be még 2019 januárjában. Az akkor még csak 18 éves gimnazista lányról azt mondta, hogy „egy igazi, kretén, barom állat”, egy „szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli”, miután Kecskeméten egy erős beszédet mondott.