Várkonyi Andrea Cannes-i díjazott reklámcége kizárólag Mészáros Lőrincnek dolgozik

A Whitedog Media úgy tesz, mintha a reklámügynökségi piac fontos szereplője lenne, és busás fizetésekkel, valamint gyorsan felívelő karrierutakkal kecsegteti a kiszemelt szakembereket. Eközben lényegében a felcsúti oligarcha cégvilágának házi ügynökségeként működik – úgy, ahogy – írja a HVG360 előfizetőknek elérhető cikke, amelyet a 444.hu szemlézett.

„Szeretjük a kreativitást, de ne lepődj meg, ha bejön a főnök, és kicsit más elképzelései lesznek a végtermékről”

– hangzott el állítólag egy grafikus állásinterjúján, aki a szegedi műsorvezető és pszichológus, Várkonyi Andrea által alapított Whitedog Media reklámügynökséghez jelentkezett. A főnök személye azonban nem teljesen egyértelmű, mert a cégnek a HVG információi szerint kizárólag a Mészáros-csoport tagjai adnak munkát. Jól alakultak a kezdetek Várkonyi Andrea és Gergely Judit reklámügynökségénél, a Whitedog Médiánál: az első három hónap

  • 127 millió forintos bevételt,
  • 53 milliós nyereséget hozott,
  • 47 milliót ki is vettek osztalékként.

Mindezek ellenére a másfél éve alakult ügynökségnek nincs honlapja, se közösségi médiás felülete, és nem tagja egyetlen reklámos érdekvédelmi szervezetnek sem. 2020 decemberében viszont beköltözött Várkonyi férjének, Mészáros Lőrinc cégcsoportjának tulajdonában álló Andrássy úti villába. A Whitedog Média ekkoriban a Mészáros és Mészáros Kft. társadalmi felelősségvállalási feladatait látta el. Később, 2021-ben már a szintén Mészáros tulajdonában lévő Gallicoopnak készített reklámokat. A HVG információi szerint

szakmai versenyeztetésről egyik esetben sem lehetett hallani.

A Gallicooppal kapcsolatban írtuk még tavaly novemberben, hogy a vállalatnak készített reklámokkal két kategóriában is elhozta a Cannes-i versenyen kiosztott, a vállalati kommunikációs alkotások egyik legfontosabb elismerését, az Arany Delfin-díjat Várkonyi Andrea és Gergely Judit reklámügynöksége. „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert egy olyan integrált márkabevezető kampányt hoztak létre a csomagolástervezéstől a TV-reklámig egy magyar cég számára, ami nemzetközi nagy brandek mellé emelte nem csak a Gallio márkát, hanem a mi ügynökségünket is” – nyilatkozta akkor Várkonyi, a Whitedog Média tulajdonosa.

Megírtuk azt is, hogy a szegedi származású Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szeptemberben tartotta az esküvőt Alcsúton, a milliárdos egyik birtokán. 2021 novemberében személyi változás történt a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságában is; dr. Czira Szabolcs távozott a testületből, a helyét november másodikától Várkonyi Andrea vette át. Korábban közös bizniszbe is kezdtek; az Ekho Belvedere Kft. 2021. július 27-én alakult meg, mely saját tulajdonú ingatlan adásvételekkel foglalkozik. Alapító tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez köthető Ekho Magántőkealap. A cégnek augusztus 31-étől új tulajdonosai lettek: Mészáros Lőrinc és párja, Várkonyi Andrea osztoznak fifty-fifty a társaságon a cégbírósági papírok alapján. Bár ez az első közös cégük, Várkonyi Andrea már korábban belefolyt az üzleti világba:

  • 2017 óta résztulajdonos a szegedi székhelyű családi cégben, a Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi Kft-ben.
  • 2020 szeptemberében – már a Mészáros Lőrinccel való kapcsolatának nyilvánosságra kerülése után – megalapította a Whitedog Media Kft.-t, mely reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik.