Gyenes Csaba, a makói „palacsintás plébános” most Beregsuránynál segíti a menekülteket

A makói születésű tiszaszigeti plébánost, Gyenes Csabát 23 éve szentelték pappá. A környékbeliek csak „palacsintás plébánosként” emlegetik őt, hiszen többször is Guinness-rekordot állított fel palacsintasütésben. Most ez utóbbi tehetségét kamatoztatja, miközben a beregsurányi határon segíti az ukrán menekülteket.

Gyenes Csaba számára mindig fontos volt a közösségépítés. Eddig közel ötven gyermektáborban vállalt szerepet, volt vezetőségi tag, de dolgozott a konyhán is, és ellátta a lelkipásztori feladatokat – írja a Bors.  – mesélte a lapnak Csaba atya.

Mindig jótékonyságból sütök, sütünk, a rekordok is ehhez kapcsolódnak

Csaba atya Beregsurányba is azért ment, hogy a többfajta ízesítésű palacsintáikkal egy kis mosolyt csaljanak az ukrán menekültek, valamint a sokszor alig pihenő önkéntesek arcára. Az édesség mellett még minden este 6080 adag egytálételt is főztek bográcsban az önkénteseknek. Több mint tíz napig szinte meg sem álltak állandó és beugrós segítőivel, több mint 8000 palacsintát sütöttek két mázsa lisztből, ehhez 800 tojásnyi tojásport használtak fel.

– zárta a lelkipásztor.