Márki-Zay Péter szerint már nem lesz szexvideó meleg fideszesekről a választásokig

Márki-Zay Péter még fabruárban mondott egy erőset, miszerint a Fideszben van a legtöbb meleg, abban a pártban, amely melegellenes törvényeket hozott. Azt mondta, tudomása van arról, hogy bizonyítékok is elő fognak kerülni erről videó formájában, miközben Az Ördög Ügyvédje nevű blog Facebook-oldal szerint Varga Judit leszbikus. Márki-Zay szerint az, hogy eddig ezek nem jelentek meg, azt jelenti, hogy a választásokig nem is fognak.

Február 12-én írta meg a 444.hu, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy Csurgón tartott lakossági fórumon azt mondta szó szerint:

„Az a párt, ahol a legtöbb meleg ember van, ahol a kormányban most három meleg miniszternek a botrányát készíti elő egy blog, ez a kormány melegellenes gyűlöletkampányt folytat”.

Arra célzott ezzel a vásárhelyi polgármester, hogy tudomása van a kampány során várhatóan előkerülő szexvideókról, amelyek három fideszes miniszterről szólnak. Bár akkor még nem mondta meg, hogy szerinte ez milyen felületen történne meg. A Borkai-üggyel hírhedtté vált Az Ördög Ügyvédje nevű blog nevét viselő Facebook-oldal hetekkel ezelőtt megvádolta Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy leszbikus kapcsolatai vannak, Varga Judit végül feljelentést tett az ügyben.

Márki-Zay újabban a 444.hu cikke szerint a Telex szerda esti élő műsorában melegítette fel a történetet azzal, hogy nyilatkozata szerint ha eddig nem publikálták, a választásokig már nem is fogják publikálni a videókat. Elmondta, hogy a videókat egyébként sohasem látta, csak hallomásból tudta a három állítólagos főszereplő nevét.

„Akárki is volt az, (…) időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel”

mondta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor fő kihívója. Márki-Zay arról is beszélt, hogy szerinte az egyik ellenzéki párthoz köthető Az Ördög Ügyvédje nevű Facebook-oldal és állítása alapján ennek a bizonyos pártnak a vezetésében dönthettek úgy, hogy nem publikálják azt. Vagy erkölcsi okból, vagy mert üzletet kötöttek. Márki-Zay nem nevezett meg konkrét pártot, de eddig egyetlen névként a DK-képviselőjelölt Czeglédy Csaba merült fel, akit a rendőrség meg is gyanúsított az esettel összefüggésben.

A legfontosabbnak az ellenzéki szavazatokat tartja viszont, tehát április 3-án ne a privát felvételek döntsék el a választást, mint anno Simicska Lajostól, aki egy atombombát ígért választások előttre, ami végül mondhatni elmaradt.

„Aki az elmúlt húsz évben kormányon volt, (…) az mindegyik tudna olyat a másikról, ami nem nyilvános”

– vélte. Így véleménye szerint érdektelen például, hogy Varga Juditról kiderül-e valami félrelépés, mert egyrészt “ezek apróságok”, másrészt neki nem is az a problémája Vargával, hogy adott esetben a „nem hagyományos házasságmodellben hisz”; ott van ugyanis a Völner-ügy és a minisztériumát érintő Pegazus-botrány.