Öt percre beengedték Márki-Zay Pétert a köztévébe

Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben jelentette ki az ellenzéki Egységben Magyarországért pártszövetség listavezetője a közmédia szerda reggeli műsorában.

Mint ismert, törvényi kötelezettségéből adódóan a közmédia március 16-tól három héten keresztül a szavazólapon való megjelenés sorrendjében, szerdánként és csütörtökönként lehetőséget biztosít az országos pártoknak, pártszövetségeknek arra, hogy élő adásban, öt percben mutassák be választási programjuk fő gondolatait. Elsőként tehát a vásárhelyi polgármester volt a soros.

Márki-Zay Péter, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös listavezetője az M1 aktuális csatorna reggeli adásában, illetve a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozva hangsúlyozta: bár azt állítják a háborús uszítók, hogy az ellenzék küldene katonákat vagy fegyvert Ukrajnába, ezzel szemben szerinte Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben, továbbá, Orbán Viktor ígérte azt Boris Johnson angol miniszterelnöknek, hogy katonai segítséget ad Ukrajnának.

Márki-Zay Péter szerint nem lehet Orbán Viktorra bízni a békét, aki 12 éve csak a háborúról beszél, és 44 ezer magyar ember élete bánta, hogy nem tudta kezelni a koronavírus-járványt. A hatpárti miniszterelnök-jelölt szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában
kiemelte: bennünket csak a NATO és az EU véd meg, nemcsak egy háborús veszélytől, hanem még gazdaságilag is, ezért kell hűséges tagoknak lenni. Úgy fogalmazott: rendszerváltás kell április 3-án, tisztességes emberek kellenek, elszámoltatás és csatlakozni az európai ügyészséghez, és akkor Magyarország meg fogja kapni azokat az uniós pénzeket, amelyeket most megtagadtak tőlünk.

Márki-Zay Péter, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös listavezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak a NATO közös döntéseit kell végrehajtania. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk mondta Márki-Zay Péter. A teljes, öt perces adás alább: