Egy török határsértő süllyedt el mellkasig a mocsárban Ásotthalomnál, épp időben mentették ki

Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalom közelében közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel szerdán hajnalban.

Mint írják, az illető mellkasig elsüllyedt egy mocsárban, és a saját erejéből nem tudott kijönni. A Maros Mentőcsoport a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett csónakkal, mászóöv és mentőkötél segítségével kiszabadította és biztonságos helyre vitte a bajbajutottat.

A mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók is segítették. A kép illusztráció.

Frissítés (14:48): Mint kiderült, a rendőrség tájékoztatása szerint egy török határsértőt kellett kimenteni:

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint kedden nem sokkal éjfél előtt látott meg a Készenléti Rendőrség helikopterének legénysége egy közeli tőzegbánya vizes, mocsaras területén egy segítségre szoruló embert. A rendőrök a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársaival és az ásotthalmi mezőrökkel közreműködve kimentették a vízzel és sűrű náddal fedett területen nyakig süllyedt bajbajutottat, akit azután a mentők könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az adatgyűjtés nyomán megállapították, hogy a mocsárba ragadt férfi egy török állampolgár, aki sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni – írták. A határsértővel szemben az orvosi ellátást követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – olvasható a rendőrségi közleményben.