Orbán Viktor szerint az ellenzék elvesztette a józan eszét, holdkórosan beletámolyogna egy háborúba

A magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében kedden a Kossuth téren.

Szólt arról, hogy 2010-ben, a kormány átvételekor a leggyengébb volt az ország, de mi megfogadtuk, hogy eltántoríthatatlanok leszünk, és bízni fogunk a közös akaratban. Mind kiálltunk Magyarországért hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: soha nem adjuk fel. Nem hajlongunk, nem kushadunk, és nem rejtjük véka alá a véleményünket akkor sem, ha ez nem tetszik másoknak. Nem vágyunk arra, hogy mindenki szeressen bennünket, mert ez lehetetlen, és nekünk sem tetszik mindenki fogalmazott Orbán.

A jelenlegi helyzetben Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelyet nem érhet meglepetés mondta a miniszterelnök. Kiemelte: most minden eshetőségre készen kell állni. Ezért az országnak olyan kormány kell, amelyik nem most merészkedik ki először a nyílt vízre.

Ez most nem az amatőrök órája, nem a dilettánsok ideje mondta.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: mi nem vagyunk kezdők, és éppen elégszer láttunk már karón varjút. Ráadásul sokan vagyunk, erősek és egységesek, ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is, amellyel megállítjuk a nyugati világon végigsöprő genderőrületet Magyarország határainál jelentette ki a miniszterelnök.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba

jelentette ki Orbán. A kormányfő azt mondta, a magyarok jól tudják, kik szokták bezsebelni az efféle háborúk hasznait, de elég erősek vagyunk, és ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverők terveinek.

Orbán Viktor arról is beszélt, a legjobb pillanatban lett Magyarország köztársasági elnöke először nő. Idézte Novák Katalin megválasztott államfő gondolatát, miszerint a nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, ha azt akarjuk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra mondta a miniszterelnök.