Korábbi élettársát titokban kamerával és diktafonnal megfigyelő nő ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki hónapokon keresztül vette fel azt, amikor volt élettársa a közös gyerekükkel volt láthatáson írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2018-ban kötött egyezséget a bíróság előtt abban, hogy az akkor 3 éves közös gyermekükkel a kapcsolattartást a férfi hogyan gyakorolhatja. Az egyezség értelmében a férfi páros heteken két, míg páratlan heteken egy nap gyakorolhatta a láthatási jogát, melynek helyszíne a nő lakása volt.

A 2018. december és 2019. április között a nő titokban egy kamerát helyezett el a lakásban, mellyel a láthatás alatt történteket a férfi tudta és beleegyezése nélkül rögzítette. A nő a volt élettársa és a közös gyermekük közötti kapcsolattartásról 23 napot érintően készített több órányi felvételt. Ezen túlmenően diktafonnal és mobiltelefonnal rögzítette a közte és sértett között folytatott beszélgetéseket, illetőleg diktafonnal rögzítette a kapcsolattartás során elhangzottakat is.

A vádlott a felvételeket a kapcsolattartás újraszabályozása érdekében indított polgári perben pendrive-on benyújtotta a Szegedi Járásbírósághoz, a férfi ekkor szerzett tudomást a történtekről. A járási ügyészség a vádlottat tiltott adatszerzés bűntettével vádolja. A nő bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.