Megvolt a 400-as euró, ütik-vágják a forintot

Nem csitul az orosz–ukrán háború, a befektetők rendkívül érzékenyen reagáltak a hétvége fejleményeire, és a kockázatkerülő üzemmód megviseli a forint árfolyamát – írja az okokról a Portfolio szakmai portál.

Mint arról a portál beszámolt, újabb és újabb történelmi mélypontokat üt, és átvitte a 400-at a forint jegyzése, a kerek szinteknél azonban általában megtorpan az árfolyam. Jelenleg 397,36-os szinten áll az euró–forint árfolyam, ami napon belül továbbra is jelentős, 2,8%-os gyengülést jelent. A dollárral szemben ennél is nagyobb, 3,3%-os a gyengülés, a jegyzés 365,9. A régiós devizákat is ütik, de messze nem olyan mértékben, mint a forintot: a zlotyi és a korona is 1% körül gyengült ma. A rossz hangulat az orosz–ukrán háború miatt van, így érdemi enyhülést is csak a háborúval kapcsolatos kilátások javulása hozhat.

Sok helyen lehetett egyébként tippeket látni kommentekben, hogy mikor érjük el a 400-as forintárfolyamot az eurónál. Egyesek két napot, mások egy hetet tippeltek ennek, de ez már ma bekövetkezett, pedig az eddigi rekord a hétvégén valahol 388 forint körül mozgott.