Kedden hózáporral próbálkozik a tél Szegeden

Kedden a napos-gomolyfelhős időben csak helyenként délen és az Alföldön fordulhat elő jelentéktelen zápor, hózápor írja az Időkép előrejelzésében. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 7, 1, délután 7 fokra számíthatunk Szegeden.

Szerdán nyugaton várható több napsütés, máshol gyakran lesz erősen felhős az ég. Elszórtan fordulhat elő kisebb havazás, havas eső, napközben eső, egy-egy zápor is. Ezúttal az északi-északnyugati szél lehet élénk, néhol erős. A fagyos reggelt követően napközben hazánk nagy részén 511 fok valószínű, de északkeleten ennél kissé hidegebb lehet.

Csütörtökön hazánk nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon még lehetnek felhősebb tájak, és néhol zápor, hózápor is kialakulhat. A sokfelé szeles időben 5 fokra készülhetünk Szegeden, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Pénteken és szombaton alig lesz felhő az égen, de még többfelé élénk marad az északkeleti szél. Hajnalonként erősebb fagyok jönnek, a fagyzugokban 15 fok is lehet, nálunk ez 9 fokot jelenthet. Napközben pénteken 5, szombaton 6 fok várható Szegeden.