Hódmezővásárhelyen kezd a Partizán mozgó kamionja Pumped Gabóval és más szereplőkkel

A Partizán csapata eddigi legnagyobb vállalására készül. Mint sajtóközleményük írja, négy héten keresztül, egy kamionba helyezett, mozgó stúdióval  olyan körzetekbe látogatnak el, amelyek döntő szerepet tölthetnek be az áprilisi választások kimenetelében:

  • Hódmezővásárhely,
  • Békéscsaba,
  • Debrecen,
  • Nyíregyháza,
  • Hatvan,
  • Tiszaújváros,
  • Balatonfüred és
  • Komárom.

A roadshow-nak kettős célja van: egyfelől olyan helyi ügyeknek adjon sajtónyilvánosságot, amelyek eddig nem voltak láthatóak országos szinten, másfelől felerősítse a független és kritikus nyilvánosságot, ezzel is mérsékelve a kormánypropaganda túlsúlyát. Műsoraikban foglalkozni fognak az adott térség legfontosabb ügyeivel, a kampány fejleményeivel, illetve olyan társadalmilag és gazdaságilag releváns problémákkal, amelyek meghatározzák majd a következő négy évünket.

A megszokott esti adássávon túl készülnek reggeli műsorral is. Az agitPOP keddtől péntekig minden reggel 7-től 9-ig jelentkezik a kamionstúdióból, melyben a napi hírek mellett szó lesz az adott körzet politikatörténetéről és aktuális ügyeiről is, valamint helyet kapnak interjúk, beszélgetések, és minden nap figyelemmel követik az ukrán háború eseményeit is.

A helyi lakosok megtalálják az adott város meghatározó helyszínén a stúdiót, az élő adásokon túl közönségtalálkozókat, beszélgetéseket is szerveznek, valamint egy mozgó stáb folyamatosan közvetít az adott körzetből. Gulyás Márton mellett Tóth Jakab és Balogh Zsófi, valamint minden reggel társműsorvezetők (többek között Osváth Zsolt, Sándor Erzsi, Rainer-Micsinyei Nóra, Pumped Gabó, Horváth Kristóf „Színész Bob”) is csatlakoznak a csapathoz.

A 24.hu-val közös, Frontvonal elnevezésű együttműködés márciustól péntekenként jelentkezik a két szervezet műsorvezetőivel, szerkesztőivel és újságíróival, valamint különkiadásban közvetítenek a Békemenetről és az ellenzéki összefogás március 15-i rendezvényéről. Március 28-tól, visszaérkezve Budapestre egészen a választások utáni hétig folyamatos, élő adásokban reagálnak az eseményekre. 

A választások napján a belvárosi eredményváró helyszín mellett, a 24.hu-val közösen több stúdióból és külső helyszínről tájékoztatják a nyilvánosságot az eredményekről.