Szlávik: Nincs későn vagy feleslegesen beadott oltás, hiszen jöhet egy új variáns

Nincs későn vagy feleslegesen beadott oltás mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Szlávik János az MTI közlése szerint elmondta: nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő. Tehát a védőoltásokat azért érdemes még most is beadatni, mert nem tudjuk, hogy ez a hullám például milyen irányba fog menni, nem tudjuk, hogy nem jön-e egy új variáns fogalmazott.

Hozzátette, hogy lassan csökkennek az esetszámok, vagyis enyhül a koronavírus-járvány ötödik hulláma Magyarországon, Szlávik János kiemelte: ez nem azt jelenti, hogy ne fordulhatna elő még emelkedés az esetszámokban és a kórházakban is csak lassan csökken az intenzív osztályokon lévők száma.

Közölte azt is, a koronavírus omikron variánsa csak nagyon ritkán okoz súlyos tüneteket háromszor beoltott embereknél. Ugyanakkor a karanténszabályokat be kell tartani, és otthon kell maradni fertőződés esetén fűzte hozzá. A főorvos felhívta a figyelmet az oltás fontosságára, megjegyezve, hogy ha nem vagyunk beoltva, akkor akár súlyosan is megbetegedhetünk.