Jakab Péter: Mészáros Lőrinc április 3. után a vécét pucolhatja Szegeden a fideszes képviselőkkel együtt

Hétfőn délután tartják a parlament tavaszi ülésszakának első ülését. A téma leginkább a Schadl-Völner-botrány, Iványi Gábor és a NAV, a visszatartott uniós források és az LMBTQ-népszavazás. Rendkívül szellemes beszólogatások voltak az ülésen, amik között volt egy szegedi vonatkozású is, Jakab Péter, a Jobbik elnöke mondta.

A Magyar Narancs tudósítása alapján Jakab Péter, a Jobbik elnöke az oltások kapcsán azt mondta felszólalásában: „Az oltást kötelezővé tenni nem lehet. Érthető? Akkor miért tették kötelezővé számos helyen?” A Jobbik elnöke szerint elfogytak a tanárok, tűzoltók, ápolók, a kormány pedig bevezette a fizetős egészségügyet, ugyanis egy fogorvosi vizsgálat előtt 20 ezer forintos tesztet kell elvégeznie egy oltatlannak. Ezután ejtette el azt a beszólást, hogy 

Mészáros Lőrinc a „bukás előtt” 22 milliárdért épít Zuglóban stadiont, viszont április 3. után a vécét pucolhatja majd csak Szegeden, „önökkel együtt”.

„Óvodások nemátalakító műtéte? Erről fogunk szavazni? Bolondok maguk egytől egyig” – mondta Jakab, utalva a „gyermekvédelmi népszavazásra”, ami az országgyűlési választással egyidőben lesz.

Dömötör Csaba minderre reagálva megkérdezte Jakabtól, hogy mit keres a „szemkilövetők választási listáján”. Magyaroszágon nincs kötelező oltás, hanem önkéntes van. Az ellenzék szerinte semmit nem tett a járvány elleni védekezéhez, csak álhíreket pörgettek és a vakcinák ellen kampányoltak. Márki-Zay Péter fizetős egészségügyet akar, és összevonnák a kórházakat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajnálatát fejezte ki, amiért Orbán Viktor nem jött be az Országgyűlésbe, hogy hivatalosan is elköszöjön miniszterelnökségtől. Szájer József ie slőkerült, aki ereszcsatornáról lecsúszva menekült el egy drogos meleg szexpartiról. Szabó szerint Orbán Viktor az óvodába is golyóálló mellényben megy, és gyáva kiállni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ellen. „Orbán gyáva tolvaj, az embereknek pedig elege van ebből a kormányzásnak álcázott kleptomániából” – fogalmazott.

Szabó felszólalására Dömötör Csaba államtitkár válaszolt. Szerinte az ellenzék furcsa mutatványa, hogy egyszerre állítják azt, miszerint Orbán Viktor napjai megvannak számlálva, illetve hogy diktatúra van. Érdemi mondanivaló hiányában marad a személyeskedés, provokatív stílus, gyűlöletpolitika. A Fidesz intézkedéseinek felsorolása után hozzátette, „sok cifra dolgot láttak már”, de még senki nem emelte olyan fordulatszámra a magyarok sértegetését, mirt Márki-Zay Péter.

Csárdi Antal LMP-s képviselő szerint a nyilvánosságra került iratok bántó pontossággal mutatják be a maffiaszerű működést, amit a kormány az elmúlt 12 évben meghonosított Magyarországon. A nyomozati anyagot felhozva megemlítette, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy magasabb rangú politikusra is hivatkozik, és elhangzik „Tóni, Barbi és Ádám” neve is. „Mindenki lelkére, fantáziájára bízom, hogy kik vannak a panama csúcsán” – mondta.

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár válaszában azt mondta, mivel Csárdi „Gyurcsány Ferenc szövetségese”, ezért a korrupció szakértője. Völner Pál pedig, amikor a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, lemondott államtikári tisztségéről, a baloldalon viszont soha semmiért nem vállalják a felelősséget.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke szintén örült volna, ha Orbán „bejön a munkahelyére”, mert akkor beszámolhatott volna az Európai Bíróság közelmúltban hozott döntésére, mely szerint bármikor elindulhat az uniós támogatások felfüggesztésével fenyegető eljárás. Szerinte a döntés súlyosan befolyásolhatja Magyarország jövőjét, amiről Varga Judit azt mondta, politikai alapon született.

Orbán Balázs államtitkár válaszában azt mondta, a jó Isten áldja meg Magyarországot, hogy a baloldal „ne garázdálkodjon az uniós források felett”. Egyszer már láttuk ezt; gyenge gazdaság, államháztartási hiány az egekben, értelmetlen projektek.