Miért jó bemutatóteremmel is rendelkező webáruházban vásárolni? (X)

Manapság a vásárlások nagy része interneten keresztül zajlik, sokan azonban még mindig nem bíznak eléggé a webshopokban. Számukra is megnyugtatóbb olyan helyen venni meg az árut, ahol előtte megtekinthetik, kipróbálhatják. Azonban a bemutatótermeknek van más előnyük is.

Mire jó egy bemutatóterem?

Bár napjainkban nagyon sok webáruház nyílt, sokan rájöttek arra, hogy a vásárlókkal való kapcsolattartás, a minőségbiztosítás és a garanciális ügyek intézése miatt érdemes fenntartani egy bemutatótermet is.

Ez különösen olyan esetben fontos, ha prémium kategóriás termékeket kínáló boltról van szó, mint például a Premiumshop24.hu. Ők a Dyson vezeték nélküli porszívók, hajápolási eszközök, légtisztító ventilátorok, a Jura automata kávéfőzők és a Cremesso kapszulás kávéfőzők kizárólagos hazai importőrei, valamint a Liebherr hűtők, fagyasztók kiemelt forgalmazói. Emellett szakszervizes tanácsadással is foglalkoznak.

2006-os indulásukkor is egyértelmű volt számukra, hogy egy bemutatóteremre is szükség van a sikeres értékesítéshez: itt nemcsak megtekinteni lehet az árukat, hanem tanácsot is lehet kérni a használatukkal kapcsolatban, ez pedig egy csúcskategóriás termékeket árusító shop esetében igen nagy pozitívum.

Mit takar a szakszervizes tanácsadás?

Gyakran előfordul, hogy a megvásárolt termék meghibásodik, javításra szorul, ilyen esetben az adott márkaszervizt kell felkeresni. Ez azonban sokak számára bonyolult procedúra, ezért is érdemesebb eleve olyan helyen vásárolni, ahol a garanciális ügyekkel is foglalkoznak. A Premiumshop24.hu jó példa erre.

Náluk megoldható a készülékek szervizelése, ugyanakkor szakértői szemmel eleve meg tudják mondani azt is, melyik lesz az a gép, mely a céljainknak leginkább megfelel. 

Lehet, hogy nem is gondolunk rá, de ők arra is tudnak javaslatot tenni, milyen plusz dolgokat tegyünk még a kosárba. Például a Dyson alkatrészek és kiegészítők között sok olyan dolgot találhatunk, melyek könnyebbé, egyszerűbbé teszik a termékek használatát.

Önnek eszébe jutna, hogy dokkoló állomás is kellene a Dyson vezeték nélküli porszívókhoz? Vagy hogy szélesfogú fésűs fejre is szükség lehet a Dyson Supersonic hajszárító használatakor? Épp ilyen esetekben hasznos a bemutatótermi szaktanácsadó szolgáltatás.

Biztonságos vásárlás, bizalomépítés

A bizalom kialakítása miatt is fontos, hogy egy webshop rendelkezzen bemutatóteremmel, főleg, ha minőségi termékeket árul. Az emberek szeretnék kipróbálni a készülékeket, mielőtt nagyobb összeget fizetnek értük. Egy exkluzív, szépen berendezett, tiszta bemutatóterem jó hatást gyakorol a vásárlókra. Biztonságosabbnak érzik a vételt, ha személyesen győződtek meg a termék jó tulajdonságairól.

Az itt dolgozó munkatársak kedvessége, szakértelme is befolyásolhatja, történik-e értékesítés. Itt fel lehet tenni a kérdéseinket is, a hatékony kommunikáció mindig sikerre vezet. Bemutatóteremre tehát az imázsépítés miatt is szükség van!