A cumik csodájára nektek is szükségetek van! (x)

Amikor elképzelünk egy kisbabát, gyakran egy cumival a szájában látjuk. Nem véletlen ez az asszociáció. A cumik azonkívül, hogy ellenállhatatlanul édessé teszik a kisbabákat, nagyon jó hatással is vannak rájuk.

Ha minőségi cumikról van szó, akkor a Bibs igazi szakértő. Éppen ezért kaptak ebben a bejegyzésben főszerepet. Írásunk minden leendő és friss maminak szól, azoknak, akik nem tudják még igazán, milyen cumit válasszanak és hogy egyáltalán kell-e az a cumi.

Szól bármi a cumik ellen egyáltalán?

Természetesen! Ugyan nem örvend olyan közutálatnak, mint az instabil bútorok, az anyukák nagy százaléka nem kedveli őket. Hogy mi ennek az oka? Az egyik indok, amire hivatkozni szoktak, hogy a baba beszédét késleltetni tudja, illetve a beszédet is nehezebben, lassabban tanulja majd meg. A másik pedig, hogy a cumi használata roncsolja a fogak elhelyezkedését, előrébb hozhatja a normálisnál a felső fogsort. 

Lássuk a két legnépszerűbb ellenérv cáfolását! 

Tulajdonképp mindkettőre ugyanazt a hosszabb, kifejtett választ lehet adni. A cumi ugyanis kizárólag akkor fogja tudni befolyásolni a fogak növekedési irányát, a fogsor helyzetét és a beszéd kialakulásának tempóját, ha a szülők hagyják, hogy a baba szájában folyamatosan ott pihenjen. 

Ha anya és apa azonban szabályokat vezet be egy bizonyos idő után a használatot illetően, ilyen problémákkal szinte biztos, hogy nem fognak találkozni. Ha mégis előfordul, az nem ennek a kiegészítőnek lesz a hibája. A szabályt a fogzáshoz érdemes kötni, vagyis amikor megindulnak az első fogacskák. A cumi használatát korlátozni kell az alvásidőre, az ébren töltött órákban pedig rágókát lehetőleg jó hideget lehet adni a baba szájába.

A Bibs cumik kiemelkednek társaik közül

A cumik esetében nagyon fontos, hogy strapabírók legyenek, hiszen sokat lesznek használva. Ez a kiegészítő segít, hogy a baba megtanulja, hogyan nyugtassa meg önmagát, ameddig nem értek oda hozzá. Az első hónapok során a cumizás a legjobb program minden kicsinek. 

Mivel a cumi nem csupán használati eszköz, de a baba öltözetének kiegészítője is, éppen ezért édesnek kell lennie, mint ő, minőségi szilikonnal vagy gumival ellátva. Nos, a Peekabooshop.hu-nál kapható Bibs cumik stílusosak, prémium minőséget képviselnek. A dán márka a 70-es évek óta készít kiegészítőket, ez azt jelenti, hogy tényleg igazán értik a dolgukat. 

Mikor kell majd ténylegesen búcsút inteni a cumiknak?

Ha az első fogacskák kinövésekor sikerült korlátozni használatukat az alvás idejére, akkor végleges búcsút az ovi kezdetekor kell venni. A legtöbb gyerkőc magától elkezd leszokni egyébként a cumizásról, ugyanis egy idő után zavarja őket a beszédben, sőt akár alvás közben is alkalmatlanná válhat egy idő után. 

Ha nem megy az elszakadás, akkor se ess kétségbe! A Cumitündér segítségére ilyenkor is számíthatsz. Róla a Peekabooshop.hu blogbejegyzései között olvashatsz bővebben!

Fotó: Peekabooshop.hu