Szőnyeg, ami fejleszt (X)

Minden szülő szeretne a gyermeke számára egy barátságos, meleg hangulatú és vidám gyerekszobát kialakítani. A falak, tapéta színe és a bútorok mellett meghatározó szerepe van a szőnyegnek, hiszen nagy felülete miatt domináns is lehet. Gyerekszobába való szőnyegekből óriási a választék, színes, mintás, állatos, visszafogott pasztellszínű mellett akár választható speciális fejlesztő szőnyeg is.

Különleges Muffik szőnyeg

Ha szeretnél a gyerekszobába egy igazán mutatós, színes és kényelmes szőnyeget választani, ami ráadásul még fejleszti is a gyermek szenzomotoros készségeit, akkor mindenképp a Babaágynemű bolt webáruház Muffik szőnyegére essen a választásod. Amellett, hogy gyönyörű élénk színekben pompázik, nagyon hasznos is a kicsiknek és a nagyobbak számára egyaránt. A gyerekek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a különböző ingerek feldolgozása. A Muffik ortopéd szőnyegek az idegrendszerre hatnak, segítve annak érési folyamatát, ezért már babakortól javasolt a használatuk. A külvilágból érkező ingereket a baba agya beazonosítja és feldolgozza.

A lágy PVC-ből készült speciális szőnyeg különböző mintázatú elemekből áll. Az eltérő felületek (simább, recésebb, hegyesebb) segítik, hogy intenzívebb legyen az érzékelés, ami hozzájárul az idegrendszeri éréshez.

 Állítsd össze kedved szerint!

Óriási előnye, hogy számos mintázattal elérhetőek és rengeteg változatban összeállíthatók. Lehetőséget biztosít arra is, hogy naponta új variációt kreálj. De célszerű megvásárolni a komplett készletet, mert az változatos mintákat tartalmaz. A mintákat a természet ihlette, fellelhető puha pázsit, kemény dió, érdesebb gyökérzet, szúrós süni is a készletben. A lerakása és összeillesztése gyerekjáték, ezért a gyerekek is kedvük szerint variálhatják a szőnyegüket. A fantáziájukat is fejleszti, hiszen az előszobában egy erdei ösvényt is kialakíthatnak a toboz és gyökér mintázatú elemekkel. A fürdőszobába pedig akár beköltöztethető egy darabka tengerpart is, a kagyló és kavics mintázatú elmelek segítségével. A különböző variációknak csak a fantázia szab határt.

Fontos a fejlesztés 

A kisgyermek az első életéveiben tapintással, érintéssel fedezi fel a környezetét. A későbbi beszédfejlődéséhez a finommotorikus készségek megfelelő fejlődése elengedhetetlen. Ha sima felületen mozog a kicsi, akkor nem igazán kap képet az őt körülvevő világról. Ezért elengedhetetlen, hogy eltérő felületű, keménységű és alakú felületeken tapintással ismerje meg a környezetet. A Muffik puzzle darabok a természeti elemeket modellezik a modern technológiának köszönhetően. Így egy darabka erdő, mező, tengerpart is az otthonotokba csempészhető, és a lakásban sétálhat a gyermek a vízparton vagy akár a fűben, évszaktól, időjárástól függetlenül.

Forrás: babaagynemubolt.hu