Megdőlhet a napi melegrekord csütörtökön, aminek egy hidegfront vet majd véget

Csütörtökön akár 1820 fokot is mérhetünk északnyugaton, majd érkezik egy hidegfront – írja az Időkép. Bár Szegeden most nem lesz ilyen meleg, azért az itt várt 16 fok sem lesz olyan hűvös napközben.

Enyhe levegő áramlik hazánkba, így 10 és 17 fok közé melegszik – Szegeden 16 fokot jósolnak csütörtökre – a levegő az ország legnagyobb részén a kora délutáni órákra, viszont

északnyugaton akár 18-20 fok is lehet.

Emiatt veszélybe kerülhet a február 17-ére vonatkozó napi országos melegrekord ebben a régióban, ugyanis az OMSZ hivatalos mérései szerint a jelenlegi rekordtartó 18,6 fok, amely 1998-ban ugyanezen a napon Sellyén volt.

Az igazán kora tavaszias csütörtöki napután azonban jön egy hidegfront, ezért aztán ennek előterében feltámad a délnyugati szél, sokfelé élénk, erős széllökésekre kell majd számítani, és helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. A front előtt is kialakulhat már eső, zápor több tájegységünkön is, de délután a front hatására is számítani kell helyenként futó záporok megjelenésére, néhol akár az ég is megdörrenhet.