Élvezze a meleg víz komfortját otthonában, korlátlanul (X)

A meleg víz kellemes, az emberi szervezetre gyakorolt hatásairól még az is be tud számolni, aki csak otthonában, zuhanyzás vagy kádfürdő alkalmával érezte nyugtató, bágyasztó, izomlazító hatását.

Adjon magának időt és lehetőséget az ellazulásra, élvezze a hatékony készülékek által mindig rendelkezésére álló meleg víz áldásos hatásait zavartalanul a fürdőben, miközben családja más tagjai is szabadon használják azt mosogatáshoz, zuhanyzáshoz, kézmosáshoz.

Vízhőmérséklet és a vízgyógyászati kezelések

A STIEBEL ELTRON energiahatékony készülékei, vízmelegítői, melegvíz-tárolói gondoskodnak otthona melegvíz-ellátásáról, hogy Ön gyorsan és nagy mennyiségben jusson hozzá, akár fürdésre, akár mosogatásra használná.

A különböző vízhőmérsékletek más-más impulzust gyakorolnak szervezetünkre, ezt használják ki a vízgyógyászatban, de ezt használjuk ki nap mint nap a zuhany alatt vagy a kádban fürödve. A fürdőzés, fürdőgyógyászati kezelések a hőingeren alapulnak, vagyis a semleges hőtartománytól pozitív vagy negatív irányban eltérő hőmérsékletek szervezetre gyakorolt hatásán. A váltott hideg és meleg víz kitűnő keringésjavító, frissítő hatású. A hideg víz összehúzza, a meleg kitágítja az ereket.

Egy fárasztó nap végén jólesik beülni egy kád meleg vízbe, kiváló stresszoldó hatással bír, ellazítja az izmokat. 

Otthonok melegvíz-ellátása

Ma már természetes igény, hogy a lakások csapjaiból meleg víz is folyjon. Előállítása a melegvíz-termelés helye szerint kétféle módon lehetséges, helyileg és központilag, a berendezés jellege szerint lehet tárolós vagy átfolyós rendszerű.

Az ideális megoldás több tényezőtől függ, többek közt az ott lakók életmódjától, igényeitől, szokásaitól. A használati meleg víz (HMV) mennyisége és hőigénye jellemzően nagy ingadozást mutat mind napi, mind heti, havi és éves szinten.

Vízmelegítő berendezések

A központi melegvíz-ellátás gyors megoldást jelent, a meleg víz az előállítás helyéről csöveken jut el a felhasználás helyeire, jellemzően a fürdőkbe, konyhába, egyéb vizes blokkokba. Hátránya, hogy nagyobb távolságok, kiterjedt csőrendszer esetén azonban még megfelelő szigetelés esetén is lehűl a meleg víz.

Helyi előállítás esetén a HMV előállítása a fűtési rendszertől független vízmelegítő készülékkel történik, előnye, hogy a vízhőmérséklet felhasználási helyenként egyedileg szabályozható. A tárolós vízmelegítők nagy mennyiségű, folyamatos meleg vizet biztosítanak, azonban a leadott víz mennyisége korlátozott.

Az átfolyós vízmelegítők csak használatkor melegítik fel a kívánt vízmennyiséget, ezért kevésbé kényelmes megoldást nyújtanak.

A HMV-előállítás legkorszerűbb módja a megújuló energiaforrást használó melegvíz hőszivattyú, amely gyors és hatékony épületgépészeti megoldást jelent nemcsak a használati melegvíz-előállításra, hanem egyidejűleg a fűtésre (nyáron hűtésre) is.

Bármelyik megoldást is választja, a kivitelezést a valós igények felmérésén alapuló gondos tervezés kell megelőzze.