Álláshirdetést adnál fel? Ismerkedj meg az employer brandinggel! (x)

Az employer branding egy nagyon fontos fogalom, ha a 21. században álláshirdetést szeretnél feladni. De főleg akkor, ha a legjobb munkavállalókat szeretnéd magadnál tudni. Ha valóban a legjobbakat keresed, és azt szeretnéd, hogy nálad dolgozzanak, sőt ők jelentkezzenek hozzád, akkor ezt ismerned kell!

Nem csak a pénz számít!

Sokan úgy gondolják, hogy még mindig a pénz az elsődleges, sőt az a legfontosabb. Persze azt nem mondhatjuk, hogy a fizetés mértéke nem számít. De hogy csak ezzel nem tudod a legjobb alkalmazottakat a cégedhez csábítani, az biztos! Bizonyára neked is van olyan ismerősöd, aki szájából elhangzott a mondat, hogy “bármennyit fizethetnének, akkor se mennék oda többet”. 

Akinek csak a fizetés mértéke számít, az ha kap egy jobb ajánlatot, azonnal odébbáll. Ha ugyanolyan feltételekkel, de jobb körülményekkel várják máshol, akkor is könnyen búcsút int. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy ne akarjunk kiváló munkát kevés fizetéssel alulértékelni!

Milyen állást keres ma egy munkavállaló?

Ha nem (csak) a pénz számít, akkor mégis mi kell ma egy álláskeresőnek? Talán nem is annyira könnyű kérdés ez, mert amennyien vagyunk, annyiféle igényünk is lehet. De azért elmondható, hogy nagyon sokat számít a munkakörnyezet.

Ebbe beletartozik az is, hogy milyenek a kollégák és a vezetők, melyek a közös értékek. Ahogy az is, hogy mennyire összetartó a csapat, vannak-e közös programok. De nagyon fontos az is, hogy úgy érezze, van beleszólása a cég egyes dolgaiba. Mindenképp számítson a véleménye, és legyenek nyitottak az ötleteire. Már csak ezzel a két utóbbival is számos nagyon kreatív és lelkes munkatársat tudsz szerezni.

Mutasd meg magatokat: employer brandingre fel!

Nagyon sokat számít, hogy milyen képet tudsz kialakítani a cégedről a külvilág számára. Ha nem tudod megmutatni mindenkinek (főleg a potenciális leendő kollégáidnak), hogy mennyire jó nálatok dolgozni, akkor veszett fejsze nyele! 

Az employer brandinggelmelyet tökélyre fejlesztett a DreamJo.bs – betekintést adhatsz az álláskeresőknek arról, hogy milyen érzés nálatok dolgozni. Megismertetheted velük a csapatotokat, az irodátokat, termékeiteket, a missziótokat, hogy mi fontos számotokra.

Az Y és Z generációs, fehérgalléros munkaerő toborzásánál ma már gyakorlatilag nélkülözhetetlen az employer branding. Egyszerűen vonzóvá kell tenned a céged a rohanó világunkban szocializálódott fiatal álláskeresők számára. Ezen múlik, hogy sikerül-e minőségi, a csapatodhoz és cégedhez tökéletesen passzoló munkaerőt találni.

A DreamJo.bs által megalkotott munkáltatói profil tökéletes választás. Ennél vizuálisan tudod tálalni mindazt, amit el akarsz mondani. Bullet pontok, idővonal, idézetek, képek a csapatról és az irodáról, kollégák értékelései, brand videók, stb. Ezt mind-mind tartalmazza egy jól megszerkesztett profil, amivel nagyon vonzóvá fogtok válni.