Modern fogászati megoldás csontpótlás helyett (X)

A legtöbben az elsorvadt csontszövet miatt nem vágnak bele a hosszú csontpótlásos-implantációs eljárásba, a modern technikának köszönhetően viszont számukra is van megoldás. Azoknak is, akiknek már nem maradt elég csont a sikeres implantációhoz, vagy egészségügyi okokból nem lenne lehetséges a csontpótlás. A következőkben erről írunk.

Implantátumra rögzített fix híd

Állcsontonként 4 db speciálisan beültetett implantátumra rögzíthető, minimum 12 tagú fix hídra van szükség, amellyel megoldható a teljes fogatlan állcsont rehabilitációja, így visszanyerhető a gyönyörű mosoly és az önbizalom.

Csontpótlás kizárása esetén tökéletes megoldás a Halász Klinika All-on-4 módszere, mely költségkímélőbb, és a segítségével akár már egy nap alatt eldobható a protézis.

Az alsó állcsonthoz a legtöbb esetben az implantátumokhoz azonnal készíthető rögzített, ideiglenes híd, míg a felső állcsont az esetek 90%-ában szintén megterhelhető egyből, de 3-4 hónappal később már egészen biztos. Az eljárás tökéletes mindazoknak, akiknek nem maradt elegendő csontszövet, vagy egészségi okokból kifolyólag nem vállalhatják a csontpótlást.

Az All-on-4 eljárás előnyei

A beavatkozás alkalmas a teljes fogatlan állcsont rehabilitációjára, csupán 4 db implantátum segítségével, amely ezáltal költséghatékonyabb. A rögzített híddal a speciális implantátumok azonnal terhelhetők, csontpótlás nélkül, így megakadályozható az állcsontok súlyosabb leépülése. Az All-on-4 gyönyörű, esztétikus eredményt biztosít, amellyel visszanyerhető a régi, magabiztos mosoly.

Gyorsan megoldható, így lehetőség nyílik már egy nap alatt arra, hogy fix fogak kerüljenek be, és a protézis máris eldobható. Csontpótlást kizáró pácienseknek is ideális megoldás. A speciális fogpótlások bőséges választéka a legszélesebb körben biztosítja a fogak pótlását, amely jelentős életminőség-javulást is hordoz magában.

A feszengés végeztével és az önbizalom visszanyerésével új lehetőségek nyílnak meg. A magabiztos megjelenés alapja a sugárzó szempár és a gyönyörű mosoly. Szerencsére a modern eljárásoknak és a folyamatos technikai fejlődésnek hála, mindez elérhető. Nem érdemes túl sokat várni a fogpótlással, mert az állcsont leépülése mellett számos érzelmi kár is felléphet. Maga a foghiány pedig rengeteg kellemetlen változást indít el. 

A foghiány súlyos következményei 

A foghiány nem csupán érzelmi problémát okozhat, hanem számos negatív következményt von maga után, mint például a fogágybetegségek megjelenése, a csontszövet elsorvadása, csonttasakok kialakulása. Idővel az állkapocs-deformitások is tovább nehezítik a helyzetet. Gyakoribbá válhat az ebből adódó migrénes fejfájás, emellé sokszor kellemetlen nyaki fájdalom is társulhat.

Érdemes mihamarabb cselekedni, és az egészséges, önbizalommal teli mosolyt választani a feszengés helyett! A megoldások tárháza bőséges, a szakemberek segítenek a döntés meghozatalában.

Forrás: fogpotlasklinika.hu