Márki-Zay Péter szerint Orbánnak van egy tízezres, halottakból álló hadserege

Márki-Zay Péter arról írt Facebook-bejegyzésében, hogy a kampány egyre inkább olyan, mint egy rémmese, mert Orbán Viktort levélszavazó zombik is támogatják.

„A Fidesz nem csak gonosz, kapzsi és hazug, de most kiderült, hogy Orbánnak van egy tízezres, halottakból álló hadserege. Levélszavazó zombik. Az Éjkirály velük akarja megtartani a hatalmát. Meg kell akadályoznunk”

– írta. Ezzel utalt Hadházy Ákos hétfői bejegyzésére, ami szerint a „Választási Iroda elismerte: a határon túlról levélben szavazók listáján több mint 15 ezer halott is lehet, akik helyett sajnos a buzgó fideszes aktivisták minden további nélkül el tudják küldeni levélben a szavazatokat”.

Néhány órával később az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szintén a Facebookon írt arról, hogy amíg nincs rá garancia, hogy csak az élők szavaznak, addig fel kell függeszteni a levélszavazást. Helyette inkább a konzulátusokon kéne biztosítani szavazási lehetőséget. „Ebben partnerek vagyunk, minden szavazat fontos, de legalább ennyire fontos, hogy a csalás lehetőségét kizárjuk” – zárta a bejegyzést.