Erre jó a tisztítógyurma (x)

Ha még nem hallottál volna róla, az autóápolás egyik kelléke a tisztítógyurma. Rendkívül hatékony és alapos munkát lehet a segítségével végezni az autó külsejének megtisztítása során. Nem olyan régóta létezik ez az eszköz, az utóbbi időben azonban egyre inkább teret hódít az autóbolondok körében ez az innovatív eszköz.

A profi autóápolással foglalkozó szolgáltatók eszköztárában éppúgy megtalálható, mint az autóápolási termékeket kínáló webshopok virtuális polcain. Egyre több autós keresi ezeket a gyurmákat, így egyre több gyártó kezdett neki a gyártásába és forgalmazásába.

Többek között a POLIRTECH.HU Gyeon termékei között is találhatunk tisztítógyurmát. Ez a márka prémiumminőségű termékeivel vívta ki azt a tiszteletet, amely övezi őt az autós berkekben. Bár a Gyeon termékei nem nevezhetők olcsónak, mégis jó ár-érték arányt kínálnak, hiszen aki ilyen terméket vesz, az biztos lehet abban, hogy magas minőségű terméket fog kapni.

Mik a tisztítógyurma használatának legfőbb előnyei?

Természetesen tisztítógyurma nélkül is lehet autót tisztítani, hiszen a feltalálása előtt is volt élet. Ez azonban olyan innováció, amely még tökéletesebb tisztítást tesz lehetővé. Aki makulátlanságra törekszik, annak érdemes beszereznie ezt az eszközt.

Használatával a rendkívül makacs szennyeződéseket is el lehet távolítani, méghozzá úgy, hogy nem esik kár a jármű fényezésében. Sőt mi több, valójában még jó hatással is van arra.

A hagyományos tisztítóeszközök alkalmazásával nem nehéz kisebb karcokat ejteni a gépkocsi fényezésén, ami bár messziről lehet, hogy nem látszik, az autó tulajdonosát mégiscsak zavarhatja ez. Gyurmával azonban szinte lehetetlen megkarcolni a fényezést.

Hogyan kell használni?

A csomagban található gyurmából egy vékony lapot kell formázni első lépésként. Vízbe kell mártani, majd neki is lehet látni a tisztításnak. Határozott, de nem túlságosan erőteljes módon kell dolgozni. A még hatékonyabb munkavégzés érdekében a víz mellett tisztítószer is alkalmazható.

A koszos gyurmát nem szabad tovább használni. Ilyenkor a csomagban lévő gyurmából le kell törni egy másik “adagot”, és folytathatjuk a tisztogatást.

Mennyi gyurma kell egy kocsi megtisztításához?

Egy normál méretű személygépjárművet mintegy 20 gramm gyurmával lehet megtisztítani. Ez egyáltalán nem sok, úgyhogy ha tisztítógyurmát vásárolunk, akkor aligha fogjuk az egészet egyetlen alkalommal elhasználni. Ez megnyugtató lehet azoknak, akik sokallják az árát.

Természetesen ha nagyobb járművet, például egy hétszemélyes családi autót, egy egyterűt vagy netán egy kisbuszt szeretnénk megtisztítani, akkor értelemszerűen többre lesz szükségünk. Szennyezettebb járműnél ugyancsak érdemes több gyurmát használni a fent említettnél, hiszen gyakrabban kell új adagért nyúlni.