Rehabilitáció és nyaralás együtt a zöld dombok között (x)

Lassan mindenki a nyári pihenés heteit tervezi. Beköszöntött a tavasz, végre hétágra süt a nap és kizöldült a természet. Egyre több időt töltünk a szabadban és kezdődhet a szabadságolások fontolgatása, kedvesünkkel vagy családdal, mely napokon és legfőképpen hová menjünk el üdülni.

A járványhelyzet hatásai

Tesszük ezt annál is inkább, mivel az elmúlt két évben nem volt sok lehetőség a kikapcsolódásra. Mind testileg, mind lelkileg sokakat érintett a járványhelyzet, és ezt kiheverni bizony nem egy-két nap.

Voltak, akiket csak néhány tünettel kapott el a betegség, de sokakat akár több hétre is ágynak döntött. A post-covid tünetek számbavétele még zajlik, de észlelhető, és akár hónapokban, években mérhető.

Az egyik vidéki szálloda, mely 2021-ben az Év Szállása nyertese is volt, komplex és minden igényt kielégítő programot dolgozott ki ennek kezelésére. A hévízi Hotel Európa Fit****superior ajánlata gondoskodik arról, hogy mind fizikailag, mind lelkileg közelebb kerüljünk régi önmagunkhoz, miközben kikapcsolódunk, feltöltődünk.

Pandémia utáni rehabilitációs ajánlat

Hévíz méltán híres gyógytaváról és a tóhoz, valamint a benne képződő gyógyiszaphoz kapcsolódó szolgáltatásairól. Az Európafit egyedülálló módon kidolgozott olyan kezeléscsomagot, mely segít a víruson átesett vendégeknek rehabilitálódni.

A csomagajánlat azért is különleges, mert nem kizárólag a megszálló vendégeknek kedveskedik vele. A program ambuláns látogatóként is igénybe vehető. A hotel szakorvosai minden egyes emberre személyre szabottan vizsgálják meg, hogy a számtalan gyógykezelés közül melyek azok és milyen arányban, amelyek a leghatékonyabbak lesznek az adott páciens kezelésében.

Kezelik a légzőszervi, emésztőszervrendszeri panaszokat, az ízületi bántalmakat. Többen szenvednek azóta depresszióban vagy más mentális betegségekben. A fáradékonyság szinte mindenkinél azóta is fennálló tünet.

A bezártság, barátoktól, családoktól való elszigetelődés plusz súlyként rakódott az amúgy is már fizikailag megterhelt szervezetre. Az Európafit nemcsak a fizikai, hanem a lelki panaszokra is nyújt hathatós segítséget. Akiknek viszont csak a szaglásával, ízlelésével maradt probléma, számukra az aromaterápiák jelentenek megoldást.

Maradványtünetek kezelése a tradicionális hévízi kúrával

A légzőszervi panaszok számos terápiával orvosolhatók. Ilyenek pl. többek között az inhaláció, sókamra, mágnes- vagy oxigénterápia, sportolás, jóga. Keringési panaszokra a masszázs és különböző fürdők a javasoltak. Az ízületi bántalmakra nagyon hatékonyak a súlyfürdők és a fizioterápiás kezelések. A fáradékonyságra és stresszoldásra is kiválóak a masszázs különféle változatai.

Ezek csak ízelítőül szolgálnak az Európafit pandémia utáni komplex rehabilitációs csomagjából. Részletekért érdemes a honlapra ellátogatni, ahol a kidolgozott program és más kedvező nyaralási ajánlatok is olvashatók.