Hogyan rendszerezd és használd a telefonos fényképeidet? (x)

Míg régen elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy zsebbe elférő kis eszköz segítségével száz és ezer fotót készíthetünk, manapság ez már mindennapos. Azonban a sok-sok elkészült fénykép gyakran a telefon memóriájában ragad, ha nem rendszerezzük őket.

Átalakult fényképezési szokások

Ha csupán húsz évvel ezelőttre tekintünk vissza, a filmmel működő fényképezőgépek varázsa abban rejlett, hogy a végeredményt csak előhívás után láthattuk. Ez olykor izgalmas, olykor pedig kimondottan bosszantó volt, hiszen akár egy egész filmtekercs kárba mehetett, ha megsérült.

Így a fontos pillanatok is elvesztek, legalábbis a megörökített formájukban. Szerencsére a digitális fényképezőgépek és az okostelefonok segítségével a fényképezés könnyebb és olcsóbb lett. Míg egy analóg fényképező esetében a filmtekercs és az előhívás ára gyakori költség, az okostelefonoknál csupán egyszer kell fizetnünk, és akár tízezernyi képet lőhetünk.

A bőség zavara azonban épp emiatt érhet el minket. A sok-sok félresikerült, homályos vagy véletlenül készült fotó nem foglal sok helyet a telefon memóriájában, így gyakran nem töröljük ki. Cserébe amikor keresünk egy bizonyos képet, hosszú percekig szükséges görgetni, ha nem rendszerezzük az okostelefonnal készített fotókat.

Emellett a telefon hasznos funkciói miatt jellemzően nem nyomtatjuk ki az azzal készült képeket, emiatt akár több évnyi fotó pihenhet a memóriában. Adunk néhány tippet, hogyan használhatod fel ezeket!

Hogyan használd fel az elkészült fotókat?

Bár a közösségi média platformokon is jól mutatnak a nyaralós, barátokkal készült vagy épp babafotók, az igazi értékük a személyes kötődés. Érdemes tehát gondoskodni időnként arról, hogy a nagy pillanatokról készült emlékeket láthassuk fizikai formában is.

Erre nyújthat jó megoldást az, ha egyedi vászonképet készíttetünk a legjobban sikerült fotókból. Nemcsak látványos, éles és színes végeredményt kaphatunk, de azt nagyon hosszú ideig élvezhetjük a tartósságának köszönhetően. Készíttess egyedi vászonképet kedvező áron a vaszonkep.hu megbízható és minőségi szolgáltatásával!

Rendszerezés applikációkkal

Ahhoz, hogy átláthatóbbak legyenek a telefonos képek, érdemes különböző applikációk segítségét igénybe venni. A Google fotók előnye az, hogy több eszközön is elérheted a képeket: telefonon, számítógépen vagy memóriakártyán.

A Flickr jó opció lehet azok számára, akik 1000 fotó alatti mennyiséget rendszereznének. A Google használatához hasonlóan itt is több eszközről elérheted a képeket.

A Slidebox pedig gyorsan, könnyen kezelhető applikáció, mellyel gyerekjáték a szortírozás. A képeket húzogatva döntheted el, hogy törlésre kerüljenek vagy az általad létrehozott mappák valamelyikébe.

Látogass el a vaszonkep.hu honlapjára, válaszd ki kedvenc fotóidat, és rendelj egyedi vászonképet vagy montázst, mely ékes dísze lesz otthonodnak!

Forrás: vaszonkep.hu