Rusvai Miklós virológus nem oltat negyedjére, vállalja a veszélyt

Rusvai Miklós állatorvos, virológus a Spirit FM Aktuál című műsorában amelyet az Index szemlézett arról beszélt, hogy nem oltatja be magát negyedszerre, inkább vállalja a veszélyt.

Mint említette, a koronavírus szennyvizekben mért koncentrációjából azt lehet látni: a fővárosban már tetőzött a járvány a múlt hét második felében, miközben a vidéki városokban még csak most várható a tetőzés. „A friss fertőzöttek számát értem most ezalatt, hiszen a kórházban, lélegeztetőgépen levők és halottak száma csak ezután fog tetőzni, nagyjából 3 héttel később” – tette hozzá.

A szakértő arról is szót ejtett, hogy szerinte a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál: „Nekem meggyőződésem, hogy a kemény koronavírus-járványon már túl vagyunk. Lehet félni attól, hogy esetleg komolyabb megbetegedést okozó variánsok kialakulnak, de ennek a reális veszélyét már nem látom, ugyanis ha lesznek is ilyenek, már nem tudnak olyan mértékben tért hódítani – éppen azért, mert az omikron nagymértékben immunizálta a lakosságot” – mondta. 

A virológus végül azt mondta, az átfertőződés és az oltás nyújtotta immunitás között nincs lényegi különbség, szerinte mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. 

Ahogy már korábban többször is elmondtam, én augusztusban kaptam a harmadik vakcinaadagomat, de negyedjére már nem szándékozom beoltatni magam, vállalom a veszélyt

– árulta el.