Csak Monorig járnak és késnek a szegedi IC-k: Budapesten elgázolt a vonat egy embert

A Mávinform számolt be a fejleményekről, mint írják Facebook-posztban, a Nyugati pályaudvar utáni vonalszakaszon, Városliget elágazás és Kőbánya Teher állomás között egy vonat elgázolt egy embert aki a helyszínen életét vesztette. A hatósági helyszínelés és intézkedés miatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek. A Budapest–Szeged, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Lajosmizse vonalon jelentősen megnő a menetidő.

A következő forgalomkorlátozások, menetrendi változások vannak:

  • A szegedi InterCity vonatok csak Monorig közlekednek és onnan is indulnak,
  • a lajosmizsei S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak,
  • a monori S50-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak,
  • a ceglédi Z50-es vonatok teljes viszonylaton, a Nyugati pályaudvar és Cegléd között közlekednek,
  • a Debrecen–Nyíregyháza felé közlekedő záhonyi és kör InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar és Szolnok között kerülő útirányon közlekednek, Zuglót, Kőbánya-Kispestet, Ferihegyet és Ceglédet nem érintik,
  • a nyíregyházi sebesvonatok csak Ceglédig közlekednek és onnan is indulnak.

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint az M3-as metrópótlón a Nagyvárad tér és a Nyugati pályaudvar között, ezért a gyorsabb eljutás érdekében a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon érdemes a BKK járataival utazni.

Frissítés (10:28): A Városligeti elágazás és Kőbánya-Kispest között a hatóság befejezte a helyszínelést, a vonalszakaszt visszaadták a vonatforgalmat, így a vonatok már mindkét vágányon közlekednek. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Lajosmizse és a Budapest–Szeged vonalon az elővárosi és távolsági járatok közlekedése fokozatosan áll helyre, ismét teljes, illetve eredeti útvonalon közlekednek. Késésekre és kimaradó vonatokra még számítani kell, a menetrendszerű közlekedés a déli órákra állhat helyre.