Vagyonnyilatkozat: Márki-Zay Péter 2300 kötetes könyvtárral rendelkezik az érmegyűjteménye mellett

Közzétették a képviselők és tisztségviselők a vagyonnyilatkozataikat, nem történt ez másként Márki-Zay Péter esetében sem. A dokumentumból az derül ki, hogy nagy változás nincsen az ellenzéki előválasztáshoz képest, ugyanis az azon való indulás egyik feltétele volt a bevallás.

A hétfőn feltöltött dokumentum szerint továbbra sincs autója és nagyobb összegű megtakarítása Hódmezővásárhely polgármesterének, aki már órákkal a január 31-i határidő előtt nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát. Augusztus óta nőtt a banki tartozása közel 740 ezer forinttal: januári nyilatkozatában 20,23 millió forintos hiteltartozásról számolt be. Háromfajta megtakarítása van:

  • 8,52 millió forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári vagyon,
  • 442,68 ezer forintos nyugdíjbiztosítás, és
  • 1,78 millió forintos lakástakarék.

Polgármesterként bruttó 977 ezer forintot keres Hódmezővásárhelyen, más jövedelme a vagyonnyilatkozata szerint nincs. Továbbra is felerészben tulajdonosa annak a 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak, ahol a családjával él. A kerttel együtt 1550 négyzetméteres ingatlant még 2011-ben vásárolta.

Márki-Zay Péter az elmúlt bő harminc évben 2300 kötetes könyvtárat gyűjtött össze, amely értékét 1,2 millió forintra becsülte,

és 3240 darabos érmegyűjteményt is feltüntetett a nyilatkozatban, összesen 1,44 millió forint értékben.