Győztek a szakszervezetek a bíróságon, jogszerű lesz a tanárok sztrájkja

„A bíróság nekünk adott igazat az elégséges szolgáltatás ügyében, tehát kimondta végzésében, hogy jogszerű lesz a PDSZ és PSZ által benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk” – közölte velünk mindkét érdekvédelmi szervezet. Mint mondták, ez egy elsőfokú bírósági végzés. A szakszervezetek a bíróságnak bejelentették, hogy lemondanak a fellebbezés jogáról, tehát innentől a kormányoldalon múlik, hogy jogerőre emelkedik-e a végzés hétfőre.

„A szakszervezetek nem fújják le a sztrájkot, mindenkit arra biztatnak, hogy a szervezést tovább folytassák, és egyben felhívják az intézményvezetők és fenntartók figyelmét, hogy ebben működjenek együtt a helyi sztrájkszervezőkkel. Bonyolítsuk le együtt és minél többen hétfőn reggel 8-10 óra között a figyelmeztető sztrájkot” – közölték, miután pénteken döntött a bíróság a pedagógussztrájk ügyében.

A sztrájkról és a bírósági ügyről korábban mi is beszámoltunk egy cikkben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A makói vasalódeszkás tesitanár, Vezsenyi László üzente: sztrájkolni fognak a tanárok

László ügye a civil kurázsi szép példája volt: nehéz, kilátástalannak tűnő helyzetből a PDSZ és a Ne dolgozz ingyen! segítségével a kiállásának köszönhetően tudott kikeveredni. Ügye mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy „el lehet érni a céljainkat, nem szabad mindent eltűrnünk!”