Orbán szerint az ellenzék kamuvideókat gyárt a védekezésről, a magyarok mindig várkapitányok is egyben

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken ismét kifejtette gondolatait. A miniszterelnök elsősorban a járványról, a baloldalról, az egészségügyről és a migrációról beszél reggel.

Szabad, sőt kell vitatkozni arról, hogy milyen a jó védekezés, de ezt úgy kell tenni, hogy közben a védekezést ne gyengítsék mondta a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A kormányfő közölte: a védekezésről folytatott vita összeurópai jelenség, de a magyar baloldal azzal kilóg az európai gyakorlatból, hogy kamuvideókat gyártott.

Nem tud arról, hogy bármelyik nyugat-európai országban előfordult volna, hogy tényeket hamisítanak meg, álvideókat, kamuvideókat készítenek, és úgy vitatkoznak a védekezésről, hogy ezzel gyengítik a védekezés hatékonyságát.

Úgy látja, ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az orvosokra és az ápolókra nézve, leértékeli a kórházakban zajló munkát. Azonban az egész egészségügyi rendszer mindent megtesz azért, hogy a betegeknek segítséget nyújtson, és elismerést érdemelnek az orvosok és az ápolók jelentette ki. Megjegyezte: az oltás megszervezése mindenhol jól halad. Orbán Viktor úgy értékelt, hogy a baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.

Elmondta: 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a határon, 2021-ben pedig már 122 ezret, ami jól mutatja, hogy az illegális határátlépések száma nő. A migráció kérdése nem oldódott meg, sőt mint fenyegetés és veszély velünk él majd a következő években is, ezért majd meg kell erősíteni és át kell alakítani a határvédelem rendszerét. Hozzátette: új erőket kell bevonni, minél több olyan fegyveres kell, akit kifejezetten a határvédelem céljából alkalmaznak.

Kitért arra: a magyarok „mindig várkapitányok is egyben”, egész Európa határát védik.

2015 óta ez a magyaroknak mintegy 600 milliárd forintba került, de ezt a munkát Brüsszel nem támogatja, „sőt hátba lő bennünket”, támad ahelyett, hogy segítene – fogalmazott a kormányfő. Kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot „kivéreztették és tönkretették”. De „nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította” – mutatott rá.

Azonban most jönnek azok, akik „2010-ig baloldali politikusokként csődbe vitték az országot”, és azt mondják, hogy készen állnak arra, hogy a választások után ők vegyék át az ország irányítását.

Ez azt jelentené, hogy hátrafele megyünk – tette hozzá. Úgy vélte, az elmúlt évek munkáját nem érdemes kidobni az ablakon, mert ha visszajönnek azok, akik csődbe vitték az országot, ugyanazt fogják tenni, amit korábban tettek, „ahhoz értenek, megszorításokhoz, elvételhez, nyugdíjcsökkentéshez értenek, de ők nem fognak minimálbért emelni, nem fogják növelni a nyugdíjakat, mert nem ezt tették, amikor erre lehetőségük volt”. (via MTI)