Július 23-án tartják az idei Budapest Pride felvonulást

Július 23-án tartják az idei Budapest Pride felvonulást a szervezők közleménye alapján. A 2022-es lesz a 27. Pride felvonulás a fővárosban. Tavaly rekord dőlt létszámban is; összesen 35 ezeren vonultak a menetben a Madách tértől a Tabánig. Az idei felvonulás útvonalát még nem véglegesítették.

„Velünk kell vonulnia mindenkinek, aki egy olyan demokratikus országban szeretne élni, ahol minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer ember szabadon és biztonságban élhet, az állam nem szól bele az emberek magánéletébe, végre szabad a párválasztás, szabad a házasság, szabad a családalapítás, szabad az oktatás, szabad az önkifejezés és szabad a nevünk és a bejegyzett nemünk feletti önrendelkezés is. Ezért találkozzunk 2022. július 23-án, szombaton, vegyük vissza a jövőnket, és vonuljunk fel együtt azokért az emberi jogokért, amik minden embert, így az LMBTQ-embereket is megilletik” – mondta Hegedűs Máté, a Budapest Pride sajtószóvivője budapesti Kossuth téren.

A 27. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás szlogenje a Vedd vissza a jövőd.

A tavalyi évben rekordszámú ember csatlakozott a menethez; összesen 35 000 felvonuló tartott velünk a Madách tértől a Tabánig, majd hajnalig ünnepeltek. A 2022-es felvonulás útvonalát még nem véglegesítették, de az biztos, hogy idén is az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party követi majd a Budapest Parkban – mondták. A kitűzött dátum egyben azt is jelenti, hogy a 27. Budapest Pride Fesztivált június 24. és július 24. között rendezik meg. A fesztivál több mint 100 programjával amit közel 70 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervez közösen az elmúlt években az ország legnagyobb civil fesztiváljává nőtte ki magát.

Az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is az akkor érvényes járványügyi korlátozásokat betartva és figyelembe véve tartják majd meg az LMBTQ rendezvénysorozatot, így a szervezőkkel a programokat illetően online megoldásokban is gondolkodnak. A felvonulással kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb információkat a Facebook eseményénél teszik majd közzé.