Mellár Tamás szerint az utóbbi évtized legsúlyosabb egyetemi botránya van kialakulóban, az SZTE-n is alapos vizsgálatot sürgetett

A Párbeszéd alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot sürget a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen.

Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, telefon-lehallgatások szó szerinti leiratai bizonyítják, hogy a kormány legfelső körei hogyan intézik el rokonaiknak, beosztottjaiknak, hogy ne kellejen felkészülniük a vizsgákra, sőt még elmenniük se kelljen, mégis kapjanak érdemjegyet.

Mellár Tamás úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter köre is érintett a Völner-ügyben. Szavai szerint kézi irányítással használták ugyanazt a korrupt embert, aki százmilliókat lopott a végrehajtó mutyiban, hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig vizsgákat intézett nekik.

Ez az utóbbi évtized legsúlyosabb egyetemi botránya: súlyos bűncselekményekről, például hatalommal való visszaélésről, hivatali vesztegetésről, befolyással való üzérkedésről, csalásról van szó

közölte. A politikus, aki felhívta a figyelmet, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy tanársegéd vizsgáztatási jogát már felfüggesztette, félőnek nevezte, hogy ezzel az egy emberrel fogják elvitetni az egész balhét. Mellár Tamás hangsúlyozta, egy tanársegéd ilyen vagy ehhez hasonló ügyeket semmiképpen nem tudott volna elintézni. Az ügyről és annak lehetséges szegedi száláról korábban mi is beszámoltunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Az SZTE vizsgálatot indít: egy oktató állítólag könnyebben átengedett a vizsgákon egyeseket felsőbb utasításra, ő ezt tagadja

Az ügy előzméne az a 444.hu-s cikk, amelyben a Völner-ügyről van szó. Olyan nyomozati anyag került a birtokukba, amely szerint egyes egyetemeken vizsga nélkül átengedtek személyeket felsőbb utasításra.