Sokaknak segített már ez a casco biztosítás kalkulátor (x)

A kötelező gépjármű biztosítástól eltérően a casco biztosítás fogalmával kevesen vannak tisztában. Ez a biztosítástípus ugyan nem feltétlenül szükséges, ám ajánlott, mivel az autó teljes védelmét képes ellátni. Nézzük meg, mire is szolgál pontosan és mi alapján érdemes választani a casco biztosítások közül!

Ingyenes casco biztosítás kalkulátor

A casco biztosítás a gépjármű teljes egészéért felel, így a kötelező biztosításnál tágabb körű védelemre terjed ki. A legtöbb családban az autó szinte családtag, amelyet ráadásul sokszor kell magára hagynunk idegen helyen vagy a szabad ég alatt. Ha a lehető legnagyobb mértékben szeretnénk megóvni a gépkocsit, ezzel a biztosítással sokat tehetünk érte. A casco biztosítás kiterjes a lopás, a részleges lopás, az elemi kár és a totálkár eseteire, bizonyos típusai pedig ennél még jóval többre is (pl. az autó felszereléseire, az autóban szállított csomagra, eszközökre stb.)

A casco biztosítás 2022. évi árai egyre kedvezőbbek, köszönhetően a piaci versenynek és az eredményességének. Így azonban közel egy tucat biztosítótársaság ajánlatai közül kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Szerencsére jócskán megkönnyíti a kötelező biztosítás kötés folyamatát a Biztoshely casco biztosítás kalkulátora.

A kalkulátor 12 biztosító ajánlatait összesíti, melyek közül percek alatt kiválaszthatjuk a megfelelőt. A szerződéskötés teljes folyamata lebonyolítható online, telefonon vagy üzenetváltás segítségével is a rugalmas, gyors és pontos ügyfélszolgálatnak hála. Ráadásul abban az esetben, ha már van meglévő casco biztosítás szerződésünk, a Biztoshely szolgáltató a lemondást is elintézi helyettünk.

Casco biztosítás megkötése

Casco biztosítás új és használt gépjárműre is köthető. Ha új autó vásárlására kerül sor, nem érdemes rögtön a szalonban leszerződni, hiszen ott lényegesen kevesebb ajánlat közül lehet választani. Casco biztosítás kalkulátor használatával otthonunk kényelmében könnyen és gyorsan véghezvihető a procedúra.

Tévedés az, hogy casco biztosítást 15 éves vagy annál idősebb autóra felesleges kötni. Hiszen egyrészt a tolvajokat nem tartja vissza a lopástól az autó kora, másrészt használt autó esetén jóval több az esély arra, hogy saját hibás károk keletkeznek majd.

Jó tudni, hogy casco esetén a biztosítók önrészt is alkalmaznak százalékos, illetve pénzbeli formában. Mindkettőből választani kell a szerződéskötés során és ha bekövetkezik valamilyen káresemény, akkor a nagyobb összeg kerül levonásra. Az önrész alkalmazását a közös kockázatvállalás magyarázza, mely óvatosságra, figyelmességre ösztönzi az autótulajdonosokat.

A kötelező biztosításhoz hasonlóan a casco biztosítástok esetén is lehetőség van a váltásra. Erre évente legfeljebb egyszer kerülhet sor a szerződés lejártának közeledtével. Ilyenkor át lehet menni másik biztosítóhoz vagy pedig a meglévőnél kedvezőbb ajánlattal rendelkező csomagra váltani. Ez utóbbi azonban sok esetben pluszköltségekkel jár.

A casco biztosítás váltása esetén is fontos, hogy az előző biztosításunkat – amely jogilag és anyagilag is rendezett – időben lemondjuk és azt követően igazoljunk át az új biztosítóhoz.