Mellnagyobbítás: mire lehet számítani előtte és utána? (x)

Egy valamit a legtöbb ember nem vesz figyelembe, amikor eldönti, hogy keresztülteszi magát egy ilyen beavatkozáson. Mellnagyobbítás előtt és után is vannak fontos teendők. Ezekre minden egyes esetnél kötelezően oda kell figyelni, hiszen ezek a teendők lesznek azok, amelyek minden végén eldöntik, hogy mennyire is jó az eredmény.

Mellnagyobbító műtét előtti teendők

Ha valaki elhatározza, hogy mellnagyobbító műtétet akar, akkor mindenképpen részt kell vennie pár vizsgálaton. Ennek része egy EKG, labor, mellkasröntgen, illetve egy mammográfia vagy mell röntgen. A jelenlegi koronavírus helyzet miatt egy negatív PCR teszt is kötelező minden kórházban. Ha valaki rendszeresen szed gyógyszert, vagy krónikus beteg akkor nagy valószínűséggel egyéb tesztre is lesz szükség. Csakis ezek után kerülhet sor arra, hogy a plasztikai sebésszel a páciens eldöntse, hogy egész pontosan mit is szeretne kivitelezni.

Érdemes tudni, hogy implantátumokból rengeteg féle létezik. Értendő ez méretre, felületre és formára is, habár a páciens általában csak az implantátum nagyságát szokta először figyelembe venni. Azonban a plasztikai sebész abban is tud segíteni, hogy a műtét után formásabb és feszesebb melle is legyen egy illetőnek, nem csak nagyobbak. Pontosan emiatt a formai elvárásainkat is érdemes átadni a specialistának, hogy azokat is figyelembe véve tudja kiválasztani a számunkra megfelelő implantátumot.

Ezek után következhet egy egynapos bentfekvési idő, amikor altatás alatt elvégzik magát a beavatkozást.

Mellnagyobbító műtét utáni teendők

A műtét után egy speciális kompressziós melltartót kap a páciens, amit 2 hónapig kötelezően kell hordani. Ezek megakadályozzák, hogy az implantátumok esetlegesen elmozduljanak. Érdemes tudni, hogy ebben az időszakban kifejezetten duzzadt, ödémes a mell, úgyhogy a formája még csak kialakulóban van és emiatt rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. Ugyanebben az időintervallumban áztatni sem szabad a sebet, mivel az felnyithatja, irritálhatja, ezzel akadályozva a gyógyulást. Az irritáció és a kellemetlenség sajnos nem múlik el ez a pár hónap alatt, esetenként sokkal tovább is tarthat, amivel mindenképpen számolnunk kell.

Az első 3 hónapban az alvásunkra is oda kell figyelnünk, mivel ilyenkor csakis kizárólag a hátunkon feküdhetünk. Ez azért van, mivel az implantátum körül kialakult tok még nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa az implantátumot bizonyos helyzetekben, így a lehető legkevesebb stressznek kell érnie.

Végezetül pedig, az első 6 hónapban óvnunk kell a sebet minden UV fénytől. Ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor lehetséges, hogy a heg besötétedik, ezzel sokkal feltűnőbbé válva. Pontosan ezen indokból kifejezetten érdemes az őszi időszak első felében megcsináltatni az ilyen műtéteket, mivel akkor nem okoz problémát a lenge öltözet és a strandolás sem.