Mári-Zay Péter és az ellenzék szerint 82 nap múlva leváltják Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét

Az ellenzéki pártok, azaz a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, az MSZP a Momentum és a Párbeszéd Április 3-tól legyen Magyarország mindenkié! címmel közös nyilatkozatot adtak ki annak apropóján, hogy Áder János bejelentette: 2022. április 3-án lesz az országgyűlési választás.

Mint írják, már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig: „82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét. Az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja. Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. A kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket.”

Megjegyzik, hogy eközben Magyarország Európa sereghajtójává vált, mert magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak „megalázza őket a dölyfös hatalom”. „Itt az ideje a változásnak! Hogy Magyarország a fideszes kiváltságosok országa helyett mindannyiunk országa legyen! Április 3-án új korszak kezdődik: egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez!” – zárják, hozzátéve, hogy ezért dolgoznak, egységben, Magyarországért.

Eközben Orbán Viktor: „Ott leszünk” – mindössze ennyit posztolt a miniszterelnök a Facebook-oldalán, amit Áder János közleménye után osztott meg a tőle megszokott minimalista stílusban. A Fidesz közösségi oldalán azt írják: „Fel, győzelemre!”