Egy háztetőn napozó, megtermett fekete házimacskát nézhettek párducnak Szolnok belvárosában

A Magyar Narancs írt arról, hogy vasárnap Szolnok és Újszász között vélték látni az az állítólagos fekete párducot, amely még december 11-én tűnt fel Kiskunhalasnál, de azóta sem sikerült sem befogni, sem bizonyítani, hogy valóban nagytestű macska. Ezek után várható volt, hogy a jeti vagy a Loch Ness-i szörny hatásához hasonlóan beindulnak az észlelések a környéken. Mint a lap közölte; egyszerre, szinte egy időben három-négy helyen is látták az állatot:

  • Volt, aki azt jelentette, hogy Kengyelen, a Dózsa György utca végén tűnt fel,
  • míg más szerint Szolnok belvárosában, egy garázs tetején napfürdőzik.

A Magyar Narancs úgy tudja, a helyszínelő szakemberek minden esetben macskanyomot találtak Szolnokon. Kardos Roland, a Magyar Magánállatkertek Egyesületének elnöke erről a Facebookon számolt be. A szakember úgy gondolja, hogy az észlelésekben a hó, a távolság, a rendelkezésre álló technika és sok egyéb tényező megtévesztő hatással volt.

Leopárdra, vagy annak fekete színváltozatú egyedére utaló nyomokat, jeleket nem találtam (ami jelen esetben jól látható lett volna, hiszen friss hóval borított a terület), viszont egy békésen egerésző, megtermett házi macska kandúrt igen. Mindezek alapján megnyugtatom a szolnoki lakosságot, hogy nem kóborol nagymacska a Széchenyi-lakótelep szomszédságában– írta. Bejegyzése végén hangsúlyozta:

nem zárják ki, hogy más országrészeken valóban kóborol egy nagymacska,

de a szakértők egyelőre szkeptikusak, mivel még nem láttak meggyőző bizonyítékokat, holott ennyi idő alatt ezeknek már mutatkozniuk kellett volna.