47 évesen meghalt Damu Roland

December 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Hétfőn egy közeli barátja azt írta a Facebookon: „Megrendülten tudatom, hogy ma éjjel Damu Roland elhalálozott. Nincsenek szavak, marad a csend. Roli a szívünkben örökre velünk marad...” A színész halálát a család megerősítette a Blikknek.

Mint a Blikk megírta, Damu Roland decemberben került kórházba – immár másodszor néhány héten belül. A színész nagynénje, A színész két oltás után koronavírus következtében került az intenzív osztályra. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette. Éva és a színész ismerősei a legrosszabbtól tartottak, ami most bekövetkezett.

Damu Roland 1974-ben született, Nyíregyházán járt művészeti szakközépiskolába. A színész iskolai darabokban szerepelt először színházban. Később játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere. Ugyanakkor szerepelt olyan tévéműsorokban is, mint a Hal a tortán vagy a Mr. és Mrs.

2012. március 20-án 4 és fél év börtönbüntetésre ítélték Palácsik Tímea (később Vajna Tímea) bántalmazása és nemi erőszak miatt. A büntetés letöltését 2012 áprilisában kezdte meg és 2015 áprilisában fejezte be. A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.