Kecskeméten keresik a kiskunhalasi fekete párducot, de lehet, hogy csak egy nagytestű kutyát láttak

A Hírös.hu írta meg nemrég, hogy Kecskeméten, a Gábor Dénes utca környékén bukkanhatott fel a fekete párduc, amelyet utoljára talán Kiskunhalas környékén láttak. A rendőrség nagy erőkkel keresi, bár egyelőre csak egy nagytestű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen.

Kecskemét városának polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia közleményt adott ki az eset kapcsán: „Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult feketepárduc Kecskemétig jutott. A Vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a Vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék 06306992136-os telefonszámon.”

A lapnak nyilatkozó Ugrina Csaba a Gábor Dénes utcán található Ritz üzemében dolgozik, állítása szerint innen vette észre a fűben lopakodó nagymacskát. Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem. Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre – mondta. Hozzátette, az állat az M5-ös felé haladt tovább. A vélt észlelés után azonnal értesítette a rendőrséget, akik gyorsan ki is érkeztek a helyszínre.

A portál egy fotót is megosztott:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A kiskunhalasi fekete párduc a tyúkok közé is betévedhetett, azóta bottal ütik a nyomát

Folyamatosak a bejelentések a fekete párducról a rendőrségnél, egyelőre azonban bottal ütik a nyomát. A kutatásban résztvevők minden hívást komolyan kezelnek: kivonulnak a helyszínre, alaposan feltérképezik azt.

Horváth Erika rendőrségi sajtóreferens a lapnak elárulta, hogy több egységük is a Homokbányán van, alaposan átfésülik a környéket. Nem ők az egyetlenek: a helyszínen van Tarjányi Antal állatgondozó és Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója is. Beszéltek a szemtanúval, megvizsgálták a fotókat is, ez alapján nem tartják valószínűnek, hogy a Kiskunhalason látott párduc jutott el Kecskemétig, azonban ezt nem is zárhatják ki teljes bizonyossággal.

Azt is elmondták, hogy egy nagytestű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen. „Továbbra is készenlétben állunk, ha riasztás van, a rendőrséggel együttműködve ellenőrizzük a jelzést” – nyilatkozta Tokovics Tamás a Hírös.hu-nak.

Fotó: hiros.hu