Novák Katalin: Erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel

Vállalja az államfőjelölti felkérést Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter ezt kedden a közösségi oldalán jelentette be. A bejegyzésben Novák Katalin úgy fogalmazott: Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársaságielnök-jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok írta.

Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján jelentette be Budapesten, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek:

Áder János jelenlegi államfő második elnöki mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

A kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette közölte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szegedi köztársasági elnöke lehet az országnak, Novák Katalint jelölte a Fidesz

Ma Orbán Viktor tartja a kormányinfót, ezen a miniszterelnök egy újságírói kérdésre erősítette meg, hogy a Fidesz Novák Katalint fogja jelölni köztársasági elnöknek.