Candida elleni küzdelem – ez a 4 egyszerű tipp segíthet (x)

A candida a köztudatban általában egy fertőző betegségként él, holott maga a candida albicans az élesztőgombák egy csoportjának a neve, ami az emberi szervezet bélflórájában alapesetben is megtalálható.

A candida jelenléte pedig voltaképpen hasznos és fontos, csupán akkor van gond, ha elszaporodik. Ilyenkor olyan tüneteket képes produkálni, melyekről elsőre talán nem is gondolnád, hogy mi állhat a háttérben. Ilyen például a gyakori migrén, a száraz, ekcémás bőr, az állandó fáradtság és levertség, a puffadás, a székrekedés vagy a vastagbélgyulladás.

Mivel ezek a panaszok más betegségekre is utalhatnak, ezért érdemes tesztet végeztetni. Amennyiben az eredmény egyértelmű, akkor az alábbi 4 tipp segítségével helyre lehet állítani a candida egyensúlyát a szervezetben.

1. Éheztesd a candidát egy jól összeállított diétával!

A candida egyik kedvenc tápláléka a cukor és az élesztő, tehát első körben ki kell iktatni minden olyan élelmiszert, amelyek ezeket tartalmazzák. Persze a drasztikusság helyett érdemes fokozatosan kivezetni őket, hogy ne sokkold a szervezeted a hirtelen táplálékmegvonással.

Ettől azonban még nem kell lemondanod az édes ízekről vagy a tésztafélékről, csupán az összetevőkön kell változtatni: cukor helyett használj például xilitet, steviát, eritritet vagy más édesítőt, élesztő helyett pedig kovászt vagy sütőport! Ezenfelül kerüld a feldolgozott élelmiszereket és a zsíros húsokat!

2. Pusztítsd el a felesleges candidát!

Mivel a candida elszaporodása rengeteg panaszt tud okozni, ezért a méregtelenítés és a diéta mellett célzott kezelésre is szükség van, hogy újra csak az egészséges mennyiségben legyen jelen. 

Candida ellen alkalmazhatod a Myrobalan NoDida kapszulát, amely egy 18 gyógynövényből álló természetes készítmény. A benne lévő hatóanyagok elpusztítják a felesleges candidát, emellett kiűzik az esetleges élősködőket (férgeket és parazitákat) is a bélrendszerből. 

3. Méregtelenítés, így a szervezeted megtisztul

A candida elszaporodásának kedveznek az emésztőrendszerben lévő méreganyagok, melyek az egészségtelen élelmiszerekkel, italokkal, és a szennyezett levegővel jutnak be. Egy alapos tisztítókúrával viszont eltávolíthatod az összes lerakódott salakanyagot, így a tested mondhatni fellélegzik. 

A magas rosttartalmú ételek, friss gyümölcsök és zöldségek, illetve a bőséges vízfogyasztás segít megszabadítani a bélrendszert a méreganyagoktól, és optimalizálni a candida szintjét.

4. Erősítsd az immunrendszered!

Ha az immunrendszered legyengült állapotban van, akkor kevésbé tud védekezni a candida elszaporodása ellen. Ezt pedig úgy tudod megelőzni, ha minél több gondot fordítasz az immunerősítésre. 

Szedj vitaminokat, fogyassz értékes tápanyagokban gazdag ételeket, és sportolj rendszeresen, lehetőleg szabadtéren, tiszta levegőjű környezetben!

Forrás: myrobalanmed