A nagyobb üzletláncok már délben bezárnak szentestén

A legnagyobb üzletláncok Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség.

A közlemény szerint a kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek a rövidebb nyitvatartás mellett. A munkát végzőknek a járvánnyal összefüggő nagyobb terhelés miatt is több pihenőidőre van szükségük tették hozzá.

Az OKSZ tagvállalkozásai azt javasolják, hogy a vásárlók tájékozódjanak előre a december 24. előtti napok nyitvatartásáról is. Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki például bútor-, barkácsáruházak közül , továbbá kisebb iparcikk árus boltok sem hívták fel a figyelmet.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat; arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak. (via MTI)