Tavaszi hajhullás? 3 egyszerű tipp, melyek segítségével leszámolhatunk vele (x)

A tavaszi hónapokban igen gyakori jelenség a fokozott hajhullás, ami bár ijesztő, de a legtöbbször ártalmatlan. A szervezetünk ilyenkor csak reagál az évszakváltozásra. Az alábbi tippekkel viszont könnyen segíthetünk a hajunknak a regenerálódásban.

1. Vitaminok bőséges fogyasztása

A téli időszakban kevesebbet tartózkodunk a szabad levegőn, keveset süt a nap, és nem tudunk elegendő friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Mindez ahhoz vezet, hogy a szervezetünk vitaminraktára kiürül, a vitaminhiányos állapot egyik legárulkodóbb jele pedig pont a hajhullás.

Ezért minden tavasszal érdemes figyelni arra, hogy feltöltekezzünk vitaminokkal. Iktassunk be az étrendünkbe minél több szezonális, friss hazai gyümölcsöt és zöldséget, emellett fogyasszunk étrend-kiegészítőket is!

Ha a hajhullás megállítása az egyik fő cél, akkor olyan készítményt válasszunk, ami nagyobb dózisban tartalmazza a haj, a bőr és a köröm állapotát befolyásoló hatóanyagokat! Ilyen például a B-vitamin, a biotin, a szelén vagy a cink.

Persze a vitaminok hatása nem lesz azonnal látható, legalább 12 hónap kell, mire javulni kezd a hajunk állapota, így legyünk türelemmel!

2. Hajhullás elleni hajápolók használata

A belső táplálás mellett külsőleg is fordítsunk figyelmet a hajunk támogatására! Ehhez speciális, hajhullás elleni hajápolókra lesz szükség. Mivel egyetlen készítmény ritkán hoz látványos eredményt, ezért célszerűbb egy komplett kúrát csinálni több, egymás hatását erősítő termékkel. 

A Helia-D Regenero termékcsalád például tartalmaz sampont, balzsamot, regeneráló esszenciát és hajvégápoló-szérumot is, így gyakorlatilag a teljes hajápolást lefedhetjük vele.

Minden készítményben megtalálható a 26 gyógynövényből álló komplex, amely támogatja a hajhagymák működését, erősebbé teszi a hajszálakat, csökkenti a hajhullást, és serkenti a hajnövekedést.

Ezenfelül a termékek további értékes hatóanyaga a koffein, ami az egyik leghatásosabb hajnövekedést serkentő anyag. Természetesen a változás itt sem néhány nap alatt következik be, de a kitartás néhány hónap alatt meghozza a gyümölcsét.

3. Rendszeres fejbőrmasszázs

A fejbőr gyengéd masszírozásával serkentjük az adott terület vérkeringését, így javul a hajhagymák vérellátása, ami szintén erősíti a hajszálakat, és csökkenti a hajhullást. Akár napi szinten megmasszírozhatjuk a fejbőrünket. A hatás tovább fokozható, ha előtte felvisszük a már említett esszenciát, ami a masszírozás által jobban eloszlik, beszívódik a fejbőrbe. 

Arra viszont figyeljünk, hogy csak óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, és kizárólag az ujjbegyeinket használjuk! A hegyes köröm ugyanis felsérti a fejbőrt, így mikrosérüléseket okoz, a túl erős dörzsöléssel pedig az ellenkező hatást érjük el, és csak fokozzuk a hajhullást.

Ezen egyszerű praktikák rendszeres alkalmazásával mire beköszönt a nyár, addigra búcsút inthetünk a hajhullásnak is.

Forrás: heliad.hu